Štefan Hadalin na drugi progi ob vidno uvrstitev

Na slalomski tekmi v Flachauu se je najbolje odrezal Norvežan Solevaag.
Fotografija: Flachau je zaznamoval norveški slalomist Sebastian Foss-Solevaag. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Flachau je zaznamoval norveški slalomist Sebastian Foss-Solevaag. FOTO: Joe Klamar/AFP

Norvežan Sebastian Foss-Solevåg je zmagovalec drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Flachauu. Najhitrejši je bil v obeh vožnjah. V finalu je z najboljšim časom druge vožnje odbil vse napade konkurentov za svojo krstno zmago v svetovnem pokalu. Edini slovenski predstavnik v finalu Štefan Hadalin je tekmo končal na 23. mestu.

Drugo, tretje in četrto mesto so po prvi vožnji zasedali domačini Avstrijci, Fabio Gstrein (+0,27), Manuel Feller (+0,29) in Marco Schwarz (+0,34). A v finalu Avstrijcem ni uspel nov napad na najvišjo stopničko. Od omenjene trojice je lahko zadovoljen le Schwarz, ki je osvojil drugo mesto. V finalu pa ni bil kos danes izjemnemu Norvežanu Foss-Solevågu, ki je zmagal z razliko kar 76 stotink sekunde. Boj za tretje mesto je dobil francoski as Alexis Pinturault (+0,95), ki je na stopničke skočil z osme pozicije po prvi vožnji.


Šest različnih zmagovalcev na šestih slalomih


Devetindvajsetletni Norvežan Foss-Solevåg je bil prvi zmagi že zelo blizu decembra lani v Madonni di Campiglio, ko ga je prehitel le rojak Henrik Kristoffersen, ki je tokratni slalom končal na sedmem mestu. Na obeh slalomih v Flachauu se je v finale uvrstil tudi Slovenec.

Štefan Hadalin je pristal na 23. mestu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Štefan Hadalin je pristal na 23. mestu. FOTO: Joe Klamar/AFP


Hadalin na progi Hermanna Maierja ni prišel do kakšnega posebnega presežka. Na prvi progi je za vodilnim zaostal 1,13 sekunde za 16. čas, v finalu pa tega svojega solidnega izhodišča ni nadgradil. Z zaostankom 2,70 sekunde je izpadel iz najboljše dvajseterice. Petindvajsetletni Vrhničan na slalomih v tej sezoni še ni naredil velikega preskoka. Na prvem od dveh slalomov v Flachauu je bil 17. Najboljši dosežek sezone tako ostaja 15. mesto na slalomu 10. januarja v Adelbodnu.

Že dolgo se ni zgodilo, da bi na izpeljanih šestih moških slalomih v sezoni bilo šest različnih zmagovalcev. Švicar Ramon Zenhäusern je zmagal v Alta Badii, Norvežan Kristoffersen je dobil Madonno di Campiglio, v Zagrebu je slavil Nemec Linus Strasser, v Adelbodnu Schwarz, Avstrijec Manuel Feller je dobil prvega od dveh slalomov v Flachauu, drugega pa Foss-Solevaag.


Na vrhu lestvic Feller in Pinturault


Tako kot v soboto je bil na štartu tudi Aljaž Dvornik. Njegov nastop z visoko startno številko 54 se je končal že takoj po startu z odstopom. Tudi v soboto se je ponesrečil njegov poskus, da bi se prvič v karieri uvrstil v finale na tekmah svetovnega pokala.
Svetovni pokal se bo zdaj preselil v Kitzbühel, kjer so avstrijske oblasti prižgale zeleno luč smukoma in superveleslalomu na slovitem Streifu.

Sebastian Foss-Solevaag med smučanjem. FOTO: Joe Klamar/AFP
Sebastian Foss-Solevaag med smučanjem. FOTO: Joe Klamar/AFP


V slalomskem seštevku je dvojno avstrijsko vodstvo. Fellerja (324), ki je bil danes po ponesrečenem finalu 17., je prehitel Schwarz (389). V seštevku zime pa je po Flachauu utrdil vodstvo Pinturault s 778 točkami. Druguvrščeni Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je po poškodbi kolena na treningu verjetno že končal sezono.

Preberite še:

Komentarji: