Štuhčeva v drugem delu zapravila stopničke, konec sezone za Avstrijko

Italijanska smučarska zvezdnica Sofia Goggia najhitrejša na drugem smuku v Val d'Iseru. Slovenka sedma.
Fotografija: Ilka Štuhec je bila v cilju spet nasmejana. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je bila v cilju spet nasmejana. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Na drugem ženskem smuku za svetovni pokal v Val d'Iseru je bila najhitrejša Sofia Goggia. Italijanski specialistki za hitre discipline se je najbolj približala včerajšnja zmagovalka, Švicarka Corinne Suter (+ 0,24), na tretjem mestu je znova Američanka Breezy Johnson (+ 0,27), ki je bila le za šest stotink hitrejša od četrtouvrščene Norvežanke Kajse Vickhoff Lie.

image_alt
Ilka si je v cilju globoko oddahnila, ustrašila se je tudi za tekmice


Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je bila dan prej četrta, je zasedla sedmo mesto, ki si ga je delila s češko deskarsko zvezdnico Ester Ledecka. Od vodilne Sofie Goggia, ki je slavila osmo zmago v svetovnem pokalu, ju je ločilo 0,75 sekunde.



Na drugem smuku v Val d'Iseru je zmagala Italijanka Sofia Goggia. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Na drugem smuku v Val d'Iseru je zmagala Italijanka Sofia Goggia. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Mariborska šampionka, ki je nastopila s štartno številko 19, je začela odlično; pri prvem merjenju vmesnega časa je imela 35 stotink prednosti, pri drugem že 0,88 sekunde naskoka, pri tretjem pa se je ta zmanjšal na 23 stotink. Zatem je začela Ilka popuščati, pri četrtem merjenju časa je že zaostajala (+ 0,34), pri petem se je njen zaostanek povečal na 77 stotink, v zadnjem delu pa je nadomestila dve stotinki.



image_alt
Ilka Štuhec: Grdo je brez gledalcev, toda vsaj tekmujemo lahko


Od slovenskih smučark je bila na štartu tudi Maruša Ferk, ki je tokrat ostala praznih rok. Z zaostankom 3,72 sekunde je med 51 tekmovalkami pristala na 42. mestu.



Komentarji: