Tande se je vrnil na Norveško

Družina in športni direktor norveških skakalcev sta se v Oslu zahvalila slovenskim zdravnikom za uspešno zdravljenje osmoljenca Planice 2021.
Fotografija: Hudo poškodovanega Daniela Andreja Tandeja so v Planici nemudoma začeli oskrbovati in ga pozneje prepeljali na intenzivni UKC Ljubljana. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Hudo poškodovanega Daniela Andreja Tandeja so v Planici nemudoma začeli oskrbovati in ga pozneje prepeljali na intenzivni UKC Ljubljana. FOTO: Matej Družnik/Delo

Norveški smučarski skakalec Daniel-Andre Tande se je teden dni po hudem padcu v Planici vrnil na Norveško, kjer bo nadaljeval zdravljenje, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Družina 27-letnega skakalca in športni direktor norveških skakalcev Clas Brede Brathen sta se ob pristanku na letališču v Oslu najprej lepo zahvalila slovenskim zdravnikom za uspešno zdravljenje, je še zapisala DPA, ki se sklicuje na norveško televizijsko mrežo NRK.

Tande je padel v četrtek, 25. marca, v poskusni seriji. Pri hudem padcu si je zlomil ključnico in dobil poškodbe pljučnega krila. S helikopterjem je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi. Zdravniki so ga 31. marca iz intenzivne nege premestili na travmatološki oddelek.

Preberite še:

Komentarji: