Tekma v Oberstdorfu vendarle tudi s Poljaki

Na ponovljenem testiranju na covid-19 vsi poljski smučarski skakalci negativni.
Fotografija: Dawid Kubacki bo vendarle lahko branil zlatega orla. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Dawid Kubacki bo vendarle lahko branil zlatega orla. FOTO: Christof Stache/AFP

Zmešnjave v Oberstdorfu, uvodni postaji 69. novoletne turneje v smučarskih skokih, je očitno konec. Potem ko so bili vsi poljski skakalci na ponovljenem testiranju na covid-19 negativni, torej tudi sprva pozitivni Klemens Muranka, bo lahko vseh sedem vendarle nastopilo na današnji preizkušnji. Dawid Kubacki bo potemtakem lahko branil zlatega orla.
image_alt
Anže Lanišek tihi favorit za Andreasa Goldbergerja


Poljaki bodo lahko po novem sporedu ob 14.30 na skakalnici pod Senčno goro opravili eno serijo za trening, ob 15. uri pa se bo za vse začela poskusna serija. Nemški prireditelji bodo zeleno luč za tekmo prižgali ob 16.30, v uvodni seriji, v kateri se skakalci med seboj ne bodo pomerili na izločanje oziroma izpadanje, pa se bo predstavilo vseh 62 tekmovalcev iz 16 držav. To pomeni, da bodo razveljavili dosežke včerajšnjih kvalifikacij, v katerih je bil sicer najboljši Avstrijec Philipp Aschenwald.
image_alt
Primož Peterka: V zakonu je šlo, dokler je šlo, zdaj pa ne gre več


Od Slovencev sta se v najlepši luči predstavila Cene Prevc in Anže Lanišek, ki sta zasedla tretje oziroma osmo mesto. Tako bo novo priložnost dobil tudi Žiga Jelar, ki je bil sicer v kvalifikacijah prekratek. Od naših bodo nastopili še Bor Pavlovčič ter brata Domen in Peter Prevc.
 

Komentarji: