Timi Zajc napovedal resen boj za stopničke

V kvalifikacijah Osla je zmogel tretji dosežek, na nedeljsko posamično preizkušnjo vsi Slovenci razen Anžeta Semeniča.
Fotografija: Timi Zajc je spet pokazal pravi obraz. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Timi Zajc je spet pokazal pravi obraz. FOTO: Joe Klamar/AFP

Oslo – »Surova« in peklenska desetdnevna norveška turneja v smučarskih skokih, raw air, na kateri vsak poskus, tudi kvalifikacijski, šteje za skupno uvrstitev, se je začela danes na slovitem Holmenkollnu z večernimi kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. Potem ko je sklonjene glave zapuščal nedavno nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu, se je Timi Zajc veličastno vrnil in dosegel tretji dosežek kvalifikacij, z odličnim skokom, dolgim 129.5 metra, je za najboljšim zaostal pet točk in pol, za drugouvrščenim pa zgolj točko.


Brkati Norvežan najprepričljivejši


Tik pred njim je končal pol metra daljši Poljak Kamil Stoch, daleč najprepričljivejši pa je bil – na zadovoljstvo redkih domačih navijačev – brkati Norvežan Robert Johansson, ki je potegnil do 132 metrov in imel za nameček še manjši vetrovni odbitek. S tem je tudi začasno kot prvi oblekel rdečo majico vodilnega na turneji. Še štirje slovenski orli so se prebili skozi kvalifikacijsko sito: Domen Prevc (127.5 metra) je zasedel 13. mesto, Anže Lanišek 28., Peter Prevc 33. in Žiga Jelar 35. mesto. Bistveno prekratek je bil zgolj Anže Semenič, njegovih 107 metrov je zadostovalo za zgolj 65. mesto.


Jutri brata Prevc, Lanišek in zajc


Skakalci ne bodo imeli na norveški turneji, ki letos piše tretjo epizodo, niti dneva počitka. Kvalifikacije in tekme si bodo sledile iz dneva v dan, po Oslu se bo karavana takoj preselila v Lillehammer, od tam v Trondheim, brutalno tekmovanje pa zapečatila prihodnji konec tedna na letalnici v Vikersundu. Jutri bo sicer na Holmenkollnu na sporedu ekipna preizkušnja (slovenske barve bodo zastopali štirje danes najboljši – brata Prevc, Lanišek in seveda Zajc) in v nedeljo še posamična, obe z začetkom ob 14.30.

Preberite še:

Komentarji: