Trener Pen na Stelviu padel 17 metrov globoko

Trenerju za hitre discipline Petru Penu se je med snemanjem treninga na ledeniku Stelvio udrlo pod nogami.
Fotografija: Trener za hitre discipline v moški smučarski reprezentanci Peter Pen je med snemanjem treninga padel v razpoko, rešili so ga s helikopterjem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Trener za hitre discipline v moški smučarski reprezentanci Peter Pen je med snemanjem treninga padel v razpoko, rešili so ga s helikopterjem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Slovenska smučarska reprezentanca pridno trenira za poolimpijsko sezono, ki se bo začela konec oktobra v Söldnu. Na ledeniku Stelvio v Italiji je ekipa za hitre discipline doživela nesrečo, ki se je končala s srečnim koncem, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS). Skupil jo je trener ekipe za hitre discipline Peter Pen.

»Stal je štiri metre od postavljene proge in snemal svoje varovance. Naenkrat se mu je udrlo pod nogami, padel je v 17 metrov globoko razpoko. Reševanje je potekalo dve uri. Iz razpoke ga je potegnil helikopter. Na srečo je Pen utrpel le nekaj površinskih prask in je sam odsmučal v dolino,« so zapisali v sporočilu za javnost.


Nadaljujejo priprave


Pen je bil, razumljivo, v šoku: »Z Alešem Gorzo sva stala ob progi in kot ponavadi sem snemal fante. Bila sva dva metra narazen, okoli naju ni bilo nikjer vidne nobene luknje. Čez čas sem naredil le korak vstran in takrat se mi je udrlo. Sprva do ramen, hitro pa sem padel globlje v razpoko. Drugi so takoj sprožili reševalno akcijo, z njimi sem bil stalno na radijski zvezi, seveda občutek ni bil prijeten. Na srečo je vse v redu in normalno bomo nadaljevali snežne priprave,« je povedal Pen.

S fanti je v zadnjih dneh treniral veleslalom, razmere za vadbo so dobre. Na teren gredo v temi, trening pa opravijo med 5. in 8. uro. Ekipa bo v Italiji ostala še dva dni, konec meseca pa se odpravlja na najobsežnejše snežne priprave v Čile.

Komentarji: