Na vrhu znova Kraft, najboljši Slovenec tokrat Peter Prevc

Avstrijski šampion je bil razred zase tudi na drugi tekmi za svetovni pokal v Ruki. Do točk tokrat štirje naši smučarski skakalci, dva med deseterico.
Fotografija: Stefan Kraft je začetek sezone pričakal v vrhunski formi. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Odpri galerijo
Stefan Kraft je začetek sezone pričakal v vrhunski formi. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP

Avstrijski skakalni šampion Stefan Kraft je v svojo korist odločil tudi drugo tekmo za svetovni pokal v Ruki. S skokoma, dolgima 148,5 metra, je bil znova razred zase. Svetovni rekorder je tako dosegel še 32. zmago in jubilejne 100. stopničke.

Zmagoslavje naših severnih sosedov je z drugim mestom dopolnil Jan Hörl (144,5 m in 145 m), tretji je bil Nemec Andreas Wellinger (143,5 m in 146 m).

Najboljši Slovenec je bil tokrat »poletni« državni prvak Peter Prevc (144 m in 140 m), ki je bil z dvema lepima nastopoma zelo dober šesti. »Danes sem zelo zadovoljen z mojim nastopom tukaj. Dva dolga poleta. V zraku so bili tisti občutki, ko metre pridobivaš. Zadovoljen sem, da sem tako zaključil enega svojih zadnjih nastopov v Kuusamu,« je bil zadovoljen 31-letni član SK Triglav.

Med elitno deseterico se je drugič zapored prebil Timi Zajc (142,5 m in 140 m), ki je ponovil včerajšnje osmo mesto. »Za nami je še ena lepa tekma. Zelo sem vesel, ker sem ves vikend odskakal zelo stanovitno. Lahko grem zelo mirno naprej v Lillehammer,« je dejal 23-letni skakalec iz SSK Ljubno BTC.

Peter Prevc se je izkazal s šestim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Peter Prevc se je izkazal s šestim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo

Anže Lanišek (144,5 m in 135,5 m) je zasedel dvanajsto mesto. »Lep začetek sezone. Moji skoki sicer niso bili idealni. V prvi seriji mi je danes uspel lep skok, a smo zaradi nižanja zaletnih mest izgubljali točke, drugi pa so jih dobivali. Sem zadovoljen, lahko gremo z dvignjeno glavo v Lillehammer,« je razmišljal 27-letni član SSK Mengeš. Nove točke si je priskakal tudi Domen Prevc (136,5 m in 136,5 m), ki je pristal na 16. mestu, obilo smole pa je imel Žiga Jelar (132,5 m), ki je kot 31. za pičle pol točke zgrešil uvrstitev v drugo serijo.

»Lahko rečemo, da je bil vikend kar uspešen. Predvsem čestitke Petru za odlično šesto mesto, da se je po hujši poškodbi v Planici vrnil med najboljše. Solidno skakanje tudi Timija, znova se je uvrstil med osem. Kanček sreče je zmanjkalo Anžetu, da bi bil prav tako med deseterico. Potem bi imeli še eno zelo lepo uvrstitev danes. Tudi Domen dobro na 16. mestu. Lep, miren uvod v sezono. Iz tekme v tekmo smo počasi stopnjevali raven skakanja. Menim, da lahko na tem gradimo za Lillehammer in nadaljevanje sezone,« pa je ocenil glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota.

Timi Zajc je bil dvakrat osmi. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Timi Zajc je bil dvakrat osmi. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP

Kraft vodil že po prvi seriji

Slovenski smučarski skakalci so si že po uvodni seriji zagotovili zelo dobra izhodišča pred finalom. Najbolje med našimi je kazalo Timiju Zajcu (142,5 m), ki je bil osmi. Na tem položaju je sicer končal že včerajšnjo preizkušnjo.

Na vrhu je bil znova avstrijski as Stefan Kraft (148,5 m), drugi je Nemec Stephan Leyhe (145 m), tretji pa je Kraftov rojak Jan Hörl (144,5 m).

Zelo dobra nastopa sta uspela tudi Petru Prevcu (144 m) in Anžetu Lanišku (144,5 m), ki sta držala deseto oziroma enajsto mesto. V finale se je s 17. mestom zanesljivo uvrstil tudi Domen Prevc (136,5 m).

Preberite še:

Komentarji: