Vlhovi zmaga in skupno vodstvo, med 15 najboljšimi dve Slovenki

Slovakinja je v Åreju dosegla že 12. slalomsko zmago na tekmah za svetovni pokal.
Fotografija: Petra Vlhova je še enkrat prekosila vse tekmice. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je še enkrat prekosila vse tekmice. FOTO: Reuters

Petra Vlhova je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark pod žarometi v Åreju na Švedskem. Slovakinja je z 12. slalomsko zmago v svetovnem pokalu prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. V finalu sta nastopili dve Slovenki, ki sta se uvrstili med petnajsterico. Ana Bucik je bila sedma (+1,91), Andreja Slokar 15. (+3,16).

Vlhova je vodila že po prvem delu slalomske preizkušnje v Åreju, v finalu pa je odbila vse napade tekmic ter slavila zmago za pomembne točke v boju za veliki kristalni globus z Laro Gut-Behrami in v boju za slalomski seštevek. Švicarka, ki v slalomu ne tekmuje, po novem za Vlhovo zaostaja za 64 točk v boju za seštevek zime.

Drugo mesto je danes osvojila Avstrijka Katharina Liensberger (+0,20), tretja je bila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,64).

Ana Bucik je bila zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Pontus Lundahl/AFP
Ana Bucik je bila zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Pontus Lundahl/AFP


Znašla se je tudi v luknjah


»To je spet en lep rezultat. Trenutno čutim, da se forma izboljšuje, tako da lahko zdaj v različnih razmerah kažem dobre nastope. Danes sem zadovoljna, saj sem v teh luknjah znala razviti visok tempo smučanja. Malo me jezijo napaka s prvega proge in kakšna malenkost z druge, a mislim, da je najpomembnejše, da smučam hitro in da lahko stopnjujem iz tekme v tekmo. Jutri imamo še eno tekmo, poskusila bom odpraviti napake in doseči en lep rezultat,« je bila s sedmim mestom zadovoljna Bucikova, ki se je zavihtela na 12. mesto v slalomskem seštevku zime.

Tretja slovenska smučarka Meta Hrovat je bila po padcu, ki ji je odnesel prejšnji konec tedna v Jasni, tokrat na štartu, a prepočasna za uvrstitev v finale. Za Vlhovo je zaostala za 3,93 sekunde in bila pri repu uvrščenih na 38. mestu.

V Areju bodo v soboto pripravili še en slalom.

Komentarji: