Za konec leta nič novega, v Lienzu dvojna zmaga Mikaele Shiffrin

Meta Hrovat je na slalomu v Lienzu, zadnji tekmi v koledarskem letu, zasedla 10. mesto.
Fotografija: Mikaela Shiffrin se je po včerajšnji zmagi na veleslalomu v Lienzu na večni lestvici prebila na 2. mesto, pred njo je le še Lindsey Vonn (82). Shiffrinova ima 64 zmag. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin se je po včerajšnji zmagi na veleslalomu v Lienzu na večni lestvici prebila na 2. mesto, pred njo je le še Lindsey Vonn (82). Shiffrinova ima 64 zmag. FOTO: AFP

Lienz je gostil zadnje ženske tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju v tem koledarskem letu. Po včerajšnjem veleslalomu, na katerem je z visoko prednostjo slavila Mikaela Shiffrin pred Italijanko Marto Bassino (+1,36) in Avstrijko Katharino Liensberger (1,86), je Američanka konkurenco "odpihnila" tudi na današnji slalomski tekmi. Druga je bila Slovakinja Petra Vlhova, na tretje mesto pa se je prebila Švicarka Michelle Gisin, ki se je prvič v karieri uvrstila na stopničke v tehničnih disciplinah.

Prva zvezdnica belih strmin Shiffrinova, ki se je včeraj prebila na 2. mesto večne lestvice (prehitela je legendarno Annemarie Moser-Pröll, ki je v svoji karieri zbrala 62 zmag za svetovni pokal), po treh velikih globusih prevladuje tudi v tej sezoni. Od Lindsey Vonn na vrhu jo loči še 18 zmag.

Rezultati so dostopni tukaj.

Edina slovenska smučarka v finalu Meta Hrovat je po 17. času prve proge v finalu napredovala na 10. mesto. Ana Bucik, Maruša Ferk in Neja Dvornik so bile prepočasne za finale.
 

Komentarji: