Petra Vlhova do nove zmage, najboljša Slovenka sedma

Slovakinja je bila četrtič zapored najhitrejša na slalomih za svetovni pokal alpskih smučark.
Fotografija: Petra Vlhova je v odlični formi že na uvodu v sezono, po zmagi je upoštevala tradicijo Levija in se slikala s simpatičnim jelenčkom. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je v odlični formi že na uvodu v sezono, po zmagi je upoštevala tradicijo Levija in se slikala s simpatičnim jelenčkom. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Leviju. Drugo mesto je osvojila Američanka Mikaela Shiffrin, tretja je bila Nemka Lena Dürr. V finalu so nastopile vse štiri Slovenke in prav vse so osvojile točke za nov ekipni uspeh. Najvišje se je uvrstila Ana Bucik s sedmim mestom, na prvi progi je bila 12.

Vlhova je dosegla 22. zmago v svetovnem pokalu, 14. slalomsko. Slovakinja je vpisala še četrto zaporedni slalomski uspeh v Leviju, s petimi zmagami pa je prehitela Shiffrinovo ter postala najuspešnejša tekmovalka na tem prizorišču na Finskem. Identična razvrstitev je bila tudi po sobotnem slalomu z Vlhovo na vrhu, Shiffrinovo drugo in Dürrovo tretjo. Vlhova je tako kot v soboto slavila zmago po vodstvu na prvi progi.

Ana Bucik na poti do 7. mesta v Leviju. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Ana Bucik na poti do 7. mesta v Leviju. FOTO: Jussi Nukari/AFP

Bucikova želi prikazati še več

Na drugem slalomu sezone so se prav vse Slovenke uvrstile med najboljšo trideseterico. Andreja Slokar je bila 15., Meta Hrovat 17. in Neja Dvornik 19. Ana Bucik je bila zadovoljna s svojim drugim nastopom. V soboto je s četrtim časom finala skočila na končno 11. mesto, tokrat pa je kot 12. po prvi progi pridobila pet mest s petim časom finala.

»Zelo lep rezultat danes, dober vikend. Predvsem z drugim nastopom sem bila zelo zadovoljna, ker je bil malo bolj napadalen in sem malo več tvegala. V prvem je bilo vse preveč pod nadzorom. Na prihodnjih tekmah želim prikazati še več,« je dejala Bucikova.

Karavana alpskih smučark se bo preselila onstran Atlantika, kjer bosta v Killingtonu v ZDA 27. in 28. novembra na sporedu drugi ženski veleslalom in tretji ženski slalom sezone 2021/22.

Izidi drugega slaloma v Leviju:

1. Petra Vlhova (Svk) 1:45,22 52

2. Mikaela Shiffrin (ZDA) +0,47

3. Lena Dürr (Nem) +0,78

4. Wendy Holdener (Švi) +0,97

5. Michelle Gisin (Švi) +1,24

7. Ana Bucik (Slo)  +1,46

15. Andreja Slokar (Slo) +2,48

17. Meta Hrovat (Slo) +2,77

19. Neja Dvornik (Slo) +2,85

Svetovni pokal po štirih tekmah:

1. Petra Vlhova (Svk) 260

2. Mikaela Shiffrin (ZDA) 260

3. Andreja Slokar (Slo) 184

4. Lena Dürr (Nem) 156

5. Thea Louise Stjernesund (Nor) 140

13. Ana Bucik (Slo) 60

15. Meta Hrovat (Slo) 54

21. Tina Robnik (Slo) 41

30. Neja Dvornik (Slo) 27

Preberite še:

Komentarji: