Zadnji šprint sezone pripadel Kuzmini

Anastazija Kuzmina je zmagovalka šprinta na finalu svetovnega biatlonskega pokala v Oslu. 
Fotografija: Urška Poje si je pritekla nastop na zasledovalni tekmi. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Urška Poje si je pritekla nastop na zasledovalni tekmi. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenka Urška Poje je na 41. mestu ostala brez točk svetovnega pokala, se je pa uvrstila na sobotno zasledovalno tekmo. Svetovna prvakinja v sprintu Kuzmina je zgrešila enkrat, a je bila v teku zelo hitra, postavila je drugi čas.

Nemka Franziska Preuss je na drugem mestu zadela vseh deset tarč, na koncu je zaostala 21,2 sekunde. Tretja je bila rojakinja Kuzmine Paulina Fialkova, ki je prav tako zadela vse tarče, zaostala je 25,1 sekunde.

Z 11. mestom je na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala zdaj sama Italijanka Dorothea Wierer, po zadnji tekmi si je vodstvo namreč delila z rojakinjo Liso Vittozzi, ki je bila danes šele 68., saj je zgrešila kar petkrat.

Najboljša od treh Slovenk je bila Urška Poje. Na 41. mestu je zaostala 1:51,3 minute, na strelišču je bila brezhibna. Za točkami svetovnega pokala, ki jih prejme najboljših 40, je zaostala dve sekundi.

Polona Klemenčič je z dvema zgrešenima streloma in zaostankom 2:44,3 minute osvojila 79. mesto. Lea Einfalt je zaostala 4:00,5 minute, mimo je poslala štiri strele, bila pa 100.

V petek bo v Oslu sprint za biatlonce. V soboto sta na sporedu obe zasledovalni tekmi, v nedeljo pa še tekmi s skupinskim startom.

Komentarji: