Žan Kranjec končal na petem mestu in ubranil mesto vodilnega veleslalomista

Najhitreje je s progo v Garmisch-Partenkirchnu opravil Francoz Alexis Pinturault. 
Fotografija: Na fotografiji Grancoz Victor Muffat-Jeandet. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Na fotografiji Grancoz Victor Muffat-Jeandet. FOTO: Christof Stache/AFP

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec petega moškega veleslaloma za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. Najboljši Slovenec Žan Kranjec je preizkušnjo končal na petem mestu. Kranjec tudi po Garmischu ostaja oblečen v rdečo majico vodilnega veleslalomista.
 
Švicar Loic Meillard, vodilni po prvi vožnji, je tekmo končal na drugem mestu, tretji je bil Norvežan Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Norvežan Henrik Kristoffersen je tekmo končal za Slovencem na sedmem mestu, kar pomeni, da je 27-letnik iz Bukovice pri Vodicah na prvi tekmi, na kateri je nosil rdečo majico, to ubranil.

Kranjec se je na zadnjih devetih veleslalomih devetkrat zavihtel med najboljših pet. Sezono 2019/20 je odprl s tretjim mestom ledeniški uverturi v Söldnu, v Beaver Creeku je bil četrti, v Alta Badii tretji, kot prvi Slovenec je v Adelbodnu zmagal na veleslalomski klasiki, v Garmischu je bil peti. Kranjec vodi s 315 točkami, Kristoffersen na drugem mestu zaostaja 26 točk, Pinturault na tretjem ima 43 točk manj.

»Sem zadovoljen. Z rezultatom, samim smučanjem in pa pristopom. Ta je bil pravi, napadal sem od starta do cilja. Vse do ravnine sem super odsmučal, nato pa so se zgodile napake, ki so me stale še boljše uvrstitve. Če potegnem črto pod tekmo sem zadovoljen, zaradi konstantnih rezultatov optimistično zrem v nadaljevanje sezone,« je današnjo tekmo ocenil Kranjec.

V finalu je nastopil tudi Štefan Hadalin, ki je osvojil 25. mesto. »Po dolgem času sem se zelo dobro počutil na veleslalomskih smučeh,« je povedal po tekmi. »Sploh prva vožnja je bila zelo dobra. V drugo sem storil nekaj napak, ki so me oddaljile od dvajseterice,« je dodal. 

Komentarji: