Žan Kranjec v finalu ob odlično uvrstitev

Zmagovalec uvodnega moškega veleslaloma sezone je prvič doslej v svetovnem pokalu 20-letni Norvežan Lucas Braathen.
Fotografija: Norvežan Lucas Braathen si je pripisal prvo zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Norvežan Lucas Braathen si je pripisal prvo zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Joe Klamar/AFP

Norvežan Lucas Braathen si je pripisal prvo zmago v svetovnem pokalu, potem ko je v drugem nastopu pridobil več mest in za seboj pustil vse druge veleslalomiste. Žan Kranjec je vstopil v novo sezono s sedmim mestom v Söldnu, po prvem nastopu pa mu je kazalo še bolje, saj je držal odlično drugo mesto.

Po sobotnem vidnem 6. mestu Mete Hrovat na uvodnem veleslalomu sezone so bili obeti za slovensko veselje na nedeljski tekmi, torej veleslalomu za moško karavano svetovnega pokala v Söldnu, še večji. Žanu Kranjcu je resda odlično kazalo po nastopu na prvi progi, bil je na 2. mestu za presenetljivim vodilnim Ginom Caviezelom iz Švice. Ločilo ju le šest stotink, za vodilnim slovenskim smučarjem pa sta bila njegova velika tekmeca iz prejšnje sezone Henrik Kristoffersen (10 stotink za vodilnim) in Alexis Pinturault (15).

Žan Kranjec je vstopil v novo sezono s sedmim mestom v Söldnu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Žan Kranjec je vstopil v novo sezono s sedmim mestom v Söldnu. FOTO: Joe Klamar/AFP


»Razlike so majhne, pričakovati je še zelo negotov boj, zame je pomembno, da sem v družbi vodilnih,« je povedal Kranjec po zelo lepem prvem nastopu v hladnem, a obenem sončnem vremenu na ledeniku Rettenbach. Razmere so sicer v primerjavi s sobotno tekmo vrhunske, vidljivost brezhibna, smučina pa le ni pretirano ledena. »Proga je trda, vendar ne preveč, vsekakor omogoča dobro smučanje,« je še dodal naš reprezentant. Drugi Slovenec na tem uvodnem veleslalomu Štefan Hadalin se ni uvrstil v finalni nastop najboljših 30 tekmovalcev, zasedel je 38. mesto.

Toda nato je druga proga ponudila zasuk, tako kot ni bilo našega asa na želenih stopničkah, so se te izmuznile tudi omenjenima najboljšima veleslalomistoma prejšnje zime Kristoffersnu in Pinturaultu. Na vrhu pa je bil prvič doslej na tekmah svetovnega pokala 20-letni norveški up Lucas Braathen, v uvodnem nastopu sicer 5. »Res so bile majhne razlike med nami in če se ti ni posrečilo brezhibno smučanje, so stopničke ostale predaleč,« je po koncu strnil misli Kranjec, razmišljal tudi o tem, da mu je smučke precej bolj premetavalo na drugi progi, ko ta še zdaleč ni bila več tako sijajna kot z njegovo štartno številko 1 ob dopoldanskem začetku tekme. Trener Klemen Bergant pa nam je ob tem dodal, da pred to premiero ni hotel javno razpredati o težavah našega vodilnega smučarja v zadnjih dneh treninga. Zato je bil kar zadovoljen z videnim na tej uvodni tekmi sezone, zlasti seveda z njegovim prepričljivim nastopom na prvi progi.

Preberite še:

Komentarji: