Zaporna kazen za norveškega tekaškega zvezdnika

Sodišče v regiji Sør-Trøndelag obsodilo vodilnega v skupni razvrstitvi za svetovni pokal Johannesa Høsflota Klaeba.
Fotografija: Johannes Høsflot Klaebo (levo) je na svetovnem prvenstvu v Seefeldu pošteno razjezil tudi Rusa Sergeja Ustjugova. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Johannes Høsflot Klaebo (levo) je na svetovnem prvenstvu v Seefeldu pošteno razjezil tudi Rusa Sergeja Ustjugova. FOTO: Reuters

Oslo – Norveški tekaški zvezdnik Johannes Høsflot Klaebo, ki se je na nedavnem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju na avstrijskem Tirolskem ovenčal s tremi zlatimi kolajnami (v posamičnem in ekipnem šprintu ter s štafetno preizkušnjo 4x10 km), se je moral po vrnitvi iz Seefelda zglasiti na sodišču. Na njem se je moral zagovarjati zaradi prometne nesreče, ki jo je povzročil 12. decembra lani v Trondheimu.

Takrat se je namreč s svojim avtomobilom zaletel v vozilo, v katerem je bila noseča ženska, ki jo je na srečo odnesla brez hujših posledic. Zato pa sta se v nesreči lažje poškodovala 35-letni sopotnik in 12-letna deklica, ki je prečkala cesto. Sodišče v regiji Sør-Trøndelag je Klaeba obsodilo na 16-dnevno (pogojno) zaporno kazen, mu naložilo denarno globo v višini 10.000 norveških kron (dobrih 1000 evrov) in mu povrhu za devet mesecev odvzelo vozniško dovoljenje.

»Ko je začel avto drseti, me je zajela panika, zaradi česar sem namesto zavore pomotoma pohodil stopalko za plin,« je priznal 22-letni Norvežan, ki sicer vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal in je tako na najboljši poti, da ubrani veliki kristalni globus.
 

Preberite še:

Komentarji: