Zgodovinsko: Cisar mladinski svetovni prvak v biatlonu, Planko podprvak

Dvojna slovenska zmaga v moškem šprintu na mladinskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem.
Fotografija: Slovenca, ki sta pisala zgodovino. FOTO: Matija Kovačević
Odpri galerijo
Slovenca, ki sta pisala zgodovino. FOTO: Matija Kovačević

Osrblie – Letošnje mladinsko svetovno prvenstvo na Slovaškem je za slovenski biatlon zgodovinsko, saj sta bila na današnji moški 7,5-kilometrski šprinterski preizkušnji za vso konkurenco prehitra 18-letni Alex Cisar, ki je postal svetovni prvak, in leto dni mlajši Lovro Planko, ki je veličasten uspeh dopolnil z drugim mestom.

Alex Cisar je bil od prvega zasledovalca hitrejši pol minute. FOTO: Matija Kovačević
Alex Cisar je bil od prvega zasledovalca hitrejši pol minute. FOTO: Matija Kovačević


Po en zgrešen strel


Obema je roka na strelski preprogi zadrhtela po enkrat, Alexu že leže, Lovru pa ob postanku stoje. Razlika med njima je bila dobre pol minute (30,6), tretjeuvrščeni Finec Otto Invenius pa je za Plankom zaostal pičlih osem desetink. Med 110 nastopajočimi se je Anton Vidmar kljub trem zgrešenim strelom zavihtel na 23. mesto, Matic Repnik pa je bil 44., potem ko je na vsakem postanku pustil po eno tarčo nepobeljeno.

Za Alexa je to že drugo odličje na prvenstvu. FOTO: Matija Kovačević
Za Alexa je to že drugo odličje na prvenstvu. FOTO: Matija Kovačević


Štafeta srebrna


Današnji uspeh je bil še nadgradnja torkovega, ko je naša trojica (Vidmar, Planko, Cisar) na štafetnem drugem mestu za 40 sekund zaostala zgolj za Nemci. Danes so se v 6-kilometrskem šprintu pomerila tudi dekleta, zlato je romalo na Norveško po zaslugi nezgrešljive Maren Bakken, Slovenk pa ni bilo v ospredju. Lena Repinc je z enim zgrešenim strelom zasedla 21., Živa Klemenčič s tremi nepobeljenimi tarčami 38., enako (ne)natančna Kaja Zorc 45. in Klara Vindišar, ki ji je roka zadrhtela petkrat, 47. mesto med stotremi udeleženkami.

Preberite še:

Komentarji: