Zmaga na Norveško, Fak spet najboljši med Slovenci

Norvežan Sturla Holm Laegreid je zmagovalec individualne preizkušnje biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki.
Fotografija: Jakov Fak je bil najvišje uvrščeni Slovenec na individualni preizkušnji biatlonskega svetovnega prvenstva. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Jakov Fak je bil najvišje uvrščeni Slovenec na individualni preizkušnji biatlonskega svetovnega prvenstva. FOTO: Matej Družnik

Norvežan Sturla Holm Laegreid je zmagovalec individualne preizkušnje biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki. Z brezhibnim strelskim dosežkom je prehitel drugega Nemca Arnda Peifferja (+ 16,9/0) in tretjega rojaka Johannesa Daleja (+ 40,9/1). Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak (+ 3:49,8/3) na 21. mestu.

Laegreid, svetovni prvak je postal drugič po zlatu v mešani štafeti, in Peiffer sta med tistimi boljšimi biatlonci s starta krenila dokaj pozno, a z brezhibnima strelskima nastopoma zasluženo zasedla prvi dve mesti. Najhitrejša v teku sta bila sicer na koncu četrti Francoz Quentin Fillon Maillet in peti Johannes Thingnes Boe, ki pa sta zgrešila po dvakrat.


Med preostalimi našimi daleč najvišje Miha Dovžan


Najboljšemu domačemu predstavniku Faku je tokrat po treh strelskih nastopih kazalo zelo dobro, bil je celo v boju za najboljšo peterico, a je nato stoje zgrešil dvakrat in sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. Skupaj je zgrešil trikrat in osvojil točke z 21. mestom. »Počutil sem se v redu, čeprav se mi zdi, da sem v zadnjem krogu izgubil kar nekaj sekund. Na zadnjem streljanju je bilo preveč emocij, saj je bila želja po prvih tekmah, kjer bi lahko dosegel več, velika. Danes bi že enim strelom manj dosegel precej boljšo uvrstitev, kaj šele s še malo boljšim strelskim izkupičkom,« je tekmo ocenil Fak, ki je potrdil, da namerava nastopiti na četrtkovi tekmi mešanih parov.

Miha Dovžan (+ 3:50,5/2), na prvih dveh posamičnih tekmah najboljši Slovenec, je tokrat zgrešil po enkrat na obeh streljanjih stoje, zasedel 23. mesto in bo zaradi dobrih uvrstitev na SP nastopil tudi zadnji dan prvenstva na preizkušnji s skupinskim štartom.

Pokljuški organizatorji so se dobro pripravili tudi za današnjo tekmo. FOTO: Matej Družnik
Pokljuški organizatorji so se dobro pripravili tudi za današnjo tekmo. FOTO: Matej Družnik


»Seveda sem zadovoljen. Škoda je napake na prvem streljanju stoje, tistega ampak upam, da bo to dovolj, da se uvrstim na tekmo s skupinskim startom v nedeljo. Tudi tekaško sem šel dobro, lahko sem držal najboljše in tudi smuče so šle dobro. Proga je bila na enih delih zelo južna, ampak meni to ustreza, bolj kot je toplo, bolje je. Zadnje streljanje je pa svoje zgodba. Spet so se mi zatresle noge, taka utrujenost že na koncu, utrip ti že kar malo preveč pade in če ne postreljaš v hitrem ritmu, je potem zelo težko,« je po tekmi povedal Dovžan.

Rok Tršan (+ 5,05,3/2) je bil nekoliko počasnejši v smučini in pristal na 42. mestu. Mladi Alex Cisar (+ 5:30,0/2) je dvakrat zgrešil ob prvem streljanju, nato pa je zadel vse preostale strele in končal kot 48. V četrtek bo na Pokljuki mešana štafeta parov, začela se bo ob 15.15.

Preberite še:

Komentarji: