Preštetih 99,97 odstotka glasovnic

Aktualizirano stanje glasovanja vključuje tudi predčasno oddane glasovnice, končni rezultat naj bi bil znan v sredo.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

Državna volilna komisija (DVK) je sporočila aktualizirano stanje preštetih glasovnic, v katerega je vključen tudi izid volitev na predčasnem glasovanju. Po trenutno dostopnih podatkih se je volitev udeležilo 28,32 odstotka volilnih upravičencev, ki so vodilni skupni lisi SDS in SLS namenili 26,44 odstotkov glasov. Stranka SD je dobila 18,65 odstotka glasov, LMŠ 15,58 odstotka ter NSi 11,06 odstotka. 

​V slovenskih volilnih okrajih je bilo oddanih 482.599 glasovnic, od tega 10.333 neveljavnih in 472.266 veljavnih glasovnic. 



Izid glasovanja, ki bo vključeval tudi število glasov, ki so jih v državni komisiji prejeli po pošti, bo predvidoma znan v sredo, 29. maja, okoli 13. ure. »Tiste okrajne volilne komisije, ki so prejele najmanj 10 glasovnic bodo danes ugotavljale izid glasovanja po pošti v Sloveniji. Za ostale okrajne volilne komisije pa bodo izid glasovanja po pošti v Sloveniji ugotavljale Volilne komisije volilnih enot in sicer jutri v popoldanskih urah,« je sporočil Dušan Vučko, direktor službe DVK. 

Preberite še:

Komentarji: