Andrej Mertelj in partnerji v prevzem Datalaba

Največji lastnik želi s partnerji konsolidirati lastništvo tehnološkega podjetja.
Fotografija: FOTO: Žiga Intihar
Odpri galerijo
FOTO: Žiga Intihar

Družba Rucio Investment Luksemburg in Andrej Mertelj sta v Delu objavila prevzemno namero za prevzem 2.189.889 delnic tehnološkega podjetja Datalab (vse delnice). Podjetje ima med drugim v portfelju informacijski sistem Pantheon in kotira na ljubljanski borzi. Mertelj je ustanovitelj Datalaba in ima trenutno v njem 26,31-odstotni delež. Datalab je  na ljubljanski borzi od leta 2008. Trenutno kotira pri 10,80 evra.

Družba ima hčerinska podjetja na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, Severni Makedoniji in od nedavnega še v Bolgariji. Partnerska podjetja pa jo zastopajo na Kosovu, v Albaniji in Črni gori. Družba ima aktivnih 80 tisoč licenc za Pantheon.

Datalab ima sicer zamaknjeno poslovno leto in v zadnjem obdobju izboljšuje poslovanje.

»V prvem polletju poslovnega leta 2023 smo dosegli 20-odstotno rast konsolidiranih prihodkov iz prodaje in 4 odstotke manjši polletni dobiček kot lani. Slabši dobiček je posledica intenzivnega investicijskega cikla, ki bo trajal predvidoma še do konca poslovnega leta 2024,« je v polletnem poročilu zapisal Andrej Mertelj, izvršni direktor.

Za Ruciom stoji Simon Kaluža

»Skupina mednarodnih vlagateljev pod vodstvom Simona Kaluže bo združila moči z ustanoviteljem podjetja Datalab, njegovim vodstvom in zaposlenimi-delničarji za prevzem lastništva družbe Datalab Tehnologije, vodilnega slovenskega IT podjetja, ki ga je ustanovil njegov trenutni izvršni direktor, Andrej Mertelj,« so sporočili iz Datalaba. Simon Kaluža ima svetovalno podjetje, med referencami pa je, da je bil direktor SAP Slovenija.

Preberite še:

Komentarji: