Predstavitvena informacija

Kako se digitalizacija po letu koronavirusa odraža v poslovanju

Kako se digitalizacija po letu koronavirusa odraža v poslovanju, kakšne so nove možnosti sklepanja poslov in kakšne pri plačevanju?
Fotografija: Konferenca Novi izzivi bo 16. junija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.FOTO: Uradni List Republike Slovenije
Odpri galerijo
Konferenca Novi izzivi bo 16. junija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.FOTO: Uradni List Republike Slovenije

COVID-19 je digitalizaciji storitev dal velik pospešek.  Mnogi med nami si še pred letom dni niso predstavljali, kaj vse bodo tako zasebno kot v službi počeli na drugačne načine; tako v vlogi ponudnika  kot tudi v vlogi uporabnika.   
 
Kako bodo tradicionalni in novi akterji tekmovali in sodelovali za naklonjenost kupcev pri brezgotovinskem plačevanju v trgovinah, lekarnah, v restavracijah, na recepcijah, pri nakupih po spletu izza računalnika oziroma s pametnega telefona ali tablice?
 
Kako kaže z varnostjo in obenem z uporabniško izkušnjo na področju digitalne identitete?
 
Ter predvsem, kaj bomo v prihodnje od novosti v pogledu cen, varnosti in novih možnosti imeli uporabniki?

  
Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na konferenci Novi izzivi, ki bo 16. junija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.  Osrednji tematiki konference bosta digitalizacija storitev na področjih brezgotovinskega plačevanja digitalna identiteta. Posebej nas veseli, da se nam bodo letos poleg bank in ponudnikov storitev plačevanja v še večji meri pridružili predstavniki zavarovalnic,  za katere digitalizacija prav tako predstavlja izzive in priložnosti. 

Konferenca ponuja svojevrstno priložnost za cross-over obravnavo relevantnih tematik za vse deležnike v verigi digitalnih transakcij; banke, izvajalce plačilnih in zvestobnih transakcij in sistemske integratorje, ponudnike ITK storitev, trgovce in druge sprejemalce plačil, pa tudi za zavarovalnice in druge deležnike v finančni industriji. Novim izzivom bodo s svojim sodelovanjem predvidoma dali okvir tudi Minister za javno upravo, predstavniki Evropske komisije, Banke Slovenije, Uprave za informacijsko varnost, Združenja bank, zbornic in panožnih združenj. 

Skupaj z gosti iz več držav se bomo posvetili svetovnim trendom ter domačim izzivom in novostim.  Prisluhnili boste lahko zanimivim predstavitvam in pogovorom za okroglimi mizami, izbirali med dilemami, dobili odgovore na svoja vprašanja – in ob prijazni postrežbi srečali znance in sklenili nova poznanstva. mag. Matija Vojsk, MBA, vodja prireditvenega odbora