Klariču uspelo premagati albanskega milijarderja

Po naših zanesljivih informacijah Big Bang ostaja v slovenskih rokah.
Fotografija: Darko Martin Klarič (na fotografiji) in njegov sin Tilen Klarič sta bila na zadnji lestvici najbogatejših Slovencev uvrščena na 24. mesto z ocenjenimi 50,7 milijona evrov premoženja. Foto: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Darko Martin Klarič (na fotografiji) in njegov sin Tilen Klarič sta bila na zadnji lestvici najbogatejših Slovencev uvrščena na 24. mesto z ocenjenimi 50,7 milijona evrov premoženja. Foto: Osebni arhiv

Ljubljana - Stečajna upraviteljica Simona Gorjup ne komentira naše zanesljive informacije, da je najboljšo ponudbo za Big Bang oddal Adventura Holding v lasti družine Klarič.

Zavezujočo ponudbo za nakup Big Banga, največjega hišne in zabavne elektronike ter bele tehnike pri nas, so sicer oddali trije interesenti, dva tuja (iz Romunije in Albanije) ter slovenska Adventura Holding v lasti družine Klarič.

Poznavalci so ocenjevali, da bo novi lastnik Big Banga verjetno postal albanski milijarder Samir Mane, ki ima v lasti holding Balfin Group in je za pomoč pri nakupu v Sloveniji najel družbo Ernst and Young.

Družina Klarič se je iz oglaševalskega posla podala najprej v svet avtobusnih prevozov; v lasti ima Izletnik Celje, Avrigo, Koratur in Integral. Zdaj za 21,62 milijonov evrov skupaj s partnerjem iz Slovenije kupuje portoroško Marino. Pri poskusu nakupa Merkurja ni bila uspešna, saj je stečajna upraviteljica Simona Goriup nakelsko trgovsko družbo prodala skladu York. Finančni holding, ki je v večinski lasti družine Klarič, pa je v ponedeljek oddal še izboljšano ponudbo za nakup Big Banga.
Stečajna upraviteljica Simona Gorjup ne komentira naše zanesljive informacije, da je najboljo ponudbo za Big Bang oddal Adventura Holding v lasti družine Klarič. FOTO: Ljubo Vukelić/Delo
Stečajna upraviteljica Simona Gorjup ne komentira naše zanesljive informacije, da je najboljo ponudbo za Big Bang oddal Adventura Holding v lasti družine Klarič. FOTO: Ljubo Vukelić/Delo

Tudi v Adventuri Holding komentarjev danes ne dajejo. Stečajna upraviteljica Simona Goriup napoveduje, da bo javnost o izbranem kupcu obvestila po končanem prodajnem postopku in podpisu kupoprodajne pogodbe.

Aleš Škerlak, direktor Adventure Holding, nam je sicer minuli teden povedal, da drugih prevzemnih tarč za zdaj nimajo. Adventura je sicer tudi kupec portoroške Marine, za katero bo skupaj s partnerjem predvidoma odštela 21,6 milijona evrov. Tudi v tem primeru prodajni postopek še teče.

Komentarji: