Novembra izdanih manj gradbenih dovoljenj

Površina načrtovanih stavb manjša od površine stavb, načrtovane v oktobru.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi

V novembru 2021 je bilo izdanih za 14 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v prejšnjem mesecu: za stanovanjske stavbe za 15 odstotkov manj, za nestanovanjske stavbe pa za 13 odstotkov manj. To je drugi mesec zapored, v katerem je bilo izdanih manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v prejšnjem.

image_alt
V zbornici želijo ukrepanje vlade po vzoru tujih držav

Celotna površina vseh v novembru 2021 načrtovanih stavb bo merila malo manj kot 159.000 kvadratnih metrov, kar je za 12 odstotkov manj od površine stavb, načrtovanih v oktobru 2021. Površina stanovanjskih stavb bo manjša za 26 odstotkov, površina nestanovanjskih stavb pa večja za odstotek. Večja bo predvsem zaradi večje površine načrtovanih poslovnih in upravnih stavb ter drugih nestanovanjskih stavb, med katere se uvrščajo tudi gasilski domovi, zapori, prevzgojni domovi ipd.  

Načrtovanih manj stanovanj kot v oktobru

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v novembru 2021, je načrtovanih za 18 odstotkov manj stanovanj, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v oktobru 2021. V enostanovanjskih stavbah jih bo za 14 odstotkov manj, v večstanovanjskih stavbah pa za 27 odstotkov manj kot po gradbenih dovoljenjih, izdanih v prejšnjem mesecu.  

Največ stanovanj se bo gradilo v koroški statistični regiji 

Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v novembru 2021, je največ stanovanj načrtovanih v koroški statistični regiji, 78 ali 23 odstotkov vseh. 76 stanovanj ali skoraj 23 odstotkov vseh je načrtovanih v osrednjeslovenski statistični regiji, 44 ali 13 odstotkov vseh v podravski statistični regiji, v vseh drugih pa manj. V zasavski statistični regiji ni bilo v novembru načrtovano nobeno stanovanje. 

Preberite še:

Komentarji: