Od srede cenejša pogonska goriva

Bencin se bo zunaj avtocest opolnoči pocenil za 4,4 centa na 1,490 evra na liter, dizel pa za 3,5 centa na 1,641 evra na liter.
Fotografija: Cene pogonskih goriv se določajo skladno z modelom vsaka dva tedna. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Cene pogonskih goriv se določajo skladno z modelom vsaka dva tedna. FOTO: Leon Vidic/Delo

Točenje na slovenskih črpalkah bo od jutri cenejše. Bencin se bo zunaj avtocest opolnoči pocenil za 4,4 centa na 1,490 evra na liter, dizel pa za 3,5 centa na 1,641 evra na liter.

Cene pogonskih goriv se določajo skladno z modelom vsaka dva tedna. Tokrat se zaradi praznika cene spreminjajo v sredo, ne v torek. Cene nafte so v zadnjih dveh tednih nižje od prejšnjega obdobja, zato se pogonska goriva cenijo. Pocenitev bi bila še večja, a od jutri se zvišuje najvišja dovoljena marža za trgovce, ob tem je vlada prejšnji teden znova uvedla prispevek za energetsko učinkovitost, s katerim se sofinancira ukrepe Eko sklada na področju podpore investicijam v energetsko učinkovitos, s katerim se sofinancira ukrepe Eko sklada na področju podpore investicijam v energetsko učinkovitost. Z 2. avgtustom pa je vlada v ceno spet vključila dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida.

Preberite še:

Komentarji: