Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Poziv k prevzemu delnic Hotelov Bernardin

Sodišče je sledilo pozivu stečjne upraviteljice NFD holdinga.
Bodo upniki prevzeli delnice Hotelov Bernardin?
Bodo upniki prevzeli delnice Hotelov Bernardin?
Maja Grgič
17. 4. 2018 | 14:36
17. 4. 2018 | 16:42
1:42
Ljubljana – Okrožno sodišče v Ljubljani je tri ločitvene upnike NFD Holdinga – Savo, Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Gorenjsko banko – pozvalo, k soglasju za prevzem delnice Hotelov Bernardin, ki so ocenjene na 13,38 milijona evrov. NFD Holding ima v lasti 66 odstotkov delnic Hotelov Bernardin.

Sodišče je upnike pozvalo, da naj v 15 dneh po objavi poziva podajo soglasje za prevzem neunovčljivega premoženja. To je storilo po pozivu stečajne upraviteljice Irene Lesjak k unovčenju stečajne mase. Prenos bo izpeljan po likvidacijski vrednosti.

Če bodo vsi soglašali, bosta Sava in DUTB dobili po dobrih 30 odstotkov dodatnih delnic Hotelov Bernardin, Gorenjska banka pa dobrih pet odstotkov. Sava ima sicer že v lasti devet odstotkov delnic te hotelske družbe, kar pomeni, da bi po novem imela 39,5-odstotni lastniški delež, DUTB pa 37-odstotnega.

Savini lastniki so na ponedeljkovi skupščini zavrnili predlagano dokapitalizacijo v višini 12,55 milijona evrov, kot je predlagalo vodstvo Save, da bi družba lahko tudi prevzela Hotele Bernardin. Temu je nasprotoval Slovenski državni holding (SDH), ki zdaj predlaga konsolidacijo turistiščnih družb pod okriljem Save Turizma.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine