Predstavitvena informacija

Razmišljate o sklenitvi financiranja za prenovo svojega stanovanja?

Izognite se tveganju spremembe obrestne mere in mirno spite celotno obdobje odplačevanja s kreditom z nespremenljivo obrestno mero.
Fotografija: Fix gotovinski kredit. FOTO: Thinkstock/Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fix gotovinski kredit. FOTO: Thinkstock/Getty Images/istockphoto

Kaj bo čez nekaj let? Kdo ve

V zadnjih letih so stopnje medbančne obrestne mere (euribor) rekordno nizke in različni analitiki napoveduje njeno rast. Zakaj bi prevzeli tveganje za posledično zvišanje obroka kredita, če se lahko odločite za financiranje z nespremenljivo obrestno mero, ki bo ohranjala mesečni obrok v celotnem obdobju odplačevanja izbranega financiranja nespremenjen; tako ste lahko brez tovrstnih skrbi tudi daljše obdobje – do 12 let, z ugodno skupno obrestno mero za komitente vseh bank. Sicer praviloma nekoliko višji obrok kredita se lahko zelo hitro zaradi dogajanja na finančnih trgih obrne v vašo korist, posebej pri daljših ročnostih kredita.

Bodimo odgovorni in praktični

S sklenitvijo kredita z nespremenljivo obrestno mero odgovorno načrtujete svojo finančno prihodnost in si že ob sklenitvi financiranja ustvarjate popolnoma jasno sliko svojih finančnih obveznosti iz tega naslova, z možnostjo izbire datuma plačila obroka pa imate svobodo pri upravljanju svojih financ – obrok kredita lahko tako plačate 8., 18. ali 28. v mesecu. S hitrim in nadvse enostavnim postopkom sklenitve dodatno prihranite čas za prijetnejša opravila. Nekatere vrste financiranja pa lahko najamete celo brez obiska banke – od prvega do zadnjega klika iz domačega naslonjača ali z obiskom sodobne digitalne poslovalnice, kjer postopek izpeljete sami od izpolnitve vloge do izplačila.

Primer:
Znesek kredita: 26.000 evrov
Doba odplačila: 120 mesecev

 
Kredit s spremenljivo obrestno mero Kredit z nespremenljivo obrestno mero
Mesečna obveznosti: 291,28 EUR
Obrestna mera: 6,2 %
EOM: 7,42 EUR
Mesečna obveznosti: 295,23 EUR
Obrestna mera: 6,5 %
EOM: 7,75 EUR


Več si lahko preberete TUKAJ.