Predstavitvena informacija

Skupina ELRAD v leto 2021 s prenovljeno organizacijsko strukturo

Skupini ELRAD iz Gornje Radgone se je pridružilo novo podjetje. Z izčlenitvijo iz Elrad Int. je bilo ustanovljeno novo podjetje, Elrad Electronics d. o. o.
Fotografija: FOTO: Elrad
Odpri galerijo
FOTO: Elrad

Letošnji nagrajenec Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne podjetniške in gospodarske dosežke v letu 2019 ima velike načrte tudi v letu, ki je pred nami. Skupina ELRAD iz Gornje Radgone, ki jo sestavljajo visokotehnološka podjetja, zaposluje že več kot 1600 sodelavcev in iz leta v leto dosega odlične poslovne uspehe. V letu 2019 so imeli za kar 150 milijonov EUR prodaje.

Velik poudarek dajejo lastnemu razvoju, s katerim ustvarjajo prihodnost v panogi proizvodnje elektronskih sklopov, kar je njihova glavna dejavnost. To se je izkazalo kot temelj dosedanjega uspešnega poslovanja in s tem rasti skupine ELRAD kot celote. Tako je Gornja Radgona, vključno z razvojno skupino v Celju, postala ena izmed globalno pomembnih lokacij razvoja in načrtovanja zahtevnih elektronskih sklopov za velike globalne kupce. Veliko sodelujejo tudi z raziskovalnimi in pedagoškimi institucijami pri nas, zlasti z Univerzo v Mariboru, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. V svojo razvojno ekipno z veseljem vključujejo mlade, talentirane kadre. 

FOTO: Elrad
FOTO: Elrad


Partnerski odnosi s kupci ter sledenje njihovim potrebam in globalnim trendom po zagotovitvi enake kakovosti njihovih izdelkov po vsem svetu so vzrok za širitev skupine ELRAD zunaj okvirov naše države. Svoje prvo hčerinsko podjetje so ustanovili leta 2004 v Srbiji, leta 2007 je sledila širitev na Kitajsko in v Hongkong ter nazadnje še v Mehiko. Danes imajo tako svoja proizvodna podjetja v Evropi, Aziji in Ameriki.

Z lastnim znanjem in razvojem, ki temelji na njihovi zastavljeni viziji in vztrajnosti, so postali prednostni dobavitelj večjih globalnih kupcev. Gre za svetovno najbolj znana podjetja na področju električnih oziroma baterijskih ročnih orodij in robotskih kosilnic, ki so vse večji potrošniški trend. Podjetje že več let deluje tudi na področju malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike, avtomobilske in industrijske tehnike.

FOTO: Elrad
FOTO: Elrad


Stalna rast podjetja in dosedanji poslovni uspehi so že pred leti spodbudili razmišljanje in prispevali k odločitvi, da skupina ELRAD potrebuje prenovljeno organizacijsko strukturo. Tako bo v novo poslovno leto 2021 vstopila z enotnim in krovnim upravljanjem vseh družb znotraj skupine.
 

Za zaposlene in poslovne partnerje ne bo nobenih sprememb, razen imena družbe

S procesom izčlenitve pričenja delovati novo podjetje, Elrad Electronics d. o. o. Nanj se v celoti prenesli vso proizvodno dejavnost, vključno z vsemi zaposlenimi in njihovimi pridobljenimi pravicami, kupci, dobavitelji, zgradbo, zalogami itd. Elrad Electronics bo pravni naslednik zdajšnjega Elrad Internationala. Zaposleni bodo s tem obdržali vse do zdaj pridobljene pravice. Tudi boniteta podjetja in posledično plačilna sposobnost ostajata nespremenjeni, prav tako kontaktne osebe in vodstvo. Ohranjajo tudi vse proizvodne lokacije.

Elrad Electronics d. o. o. bo v praksi to, kar smo do zdaj poznali kot Elrad International d. o. o. Nova vloga Elrad Internationala bo krovno upravljanje hčerinskih podjetij, pospešen strateški razvoj in ustvarjanje razmer za nadaljnjo, uspešno rast celotne skupine ELRAD

Sedeža obeh družb ostajata v Gornji Radgoni, ki se v svetovnem merilu še dodatno utrjuje kot mesto, kjer se ustvarja prihodnost industrije elektronskih sklopov.