Unicredit pripravlja prevzemno ponudbo za Commerzbank

Commerzbank je bistveno večja tarča kot Bank Austria
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Italijanska bančna skupina Unicredit pripravlja prevzemno ponudbo za nemško Commerzbank, danes piše časnik Financial Times. Za to naj bi se Italijani odločili ob vse več znakih, da bi lahko dogovarjanje o združitvi med Deutsche Bank in Commerzbank propadlo. Unicredit je poleg Italije prisotna še v srednji Evropi, tudi Sloveniji, saj so pred leti kupili Bank Austria. V Nemčiji imajo podjetje za nepremičnine, lizing in banko UniCredit Bank AG (nekdaj HypoVereinsbank)

Največji nemški banki Deutsche Bank in Commerzbank se pogovarjata o morebitni združitvi. Cilj posla bi bil ustvariti nemškega bančnega velikana, ki bi lažje tekmoval z drugimi velikimi evropskimi bankami iz Francije, Španije ali Velike Britanije in predvsem bankami z drugega konca Atlantika.

Vendar pa pogovori razkrivajo številne težave, zato naj bi Unicredit pripravljala svojo milijardno ponudbo za prevzem kontrolnega deleža v Commerzbank. Italijani naj ne bi posegali v obstoječe pogovore, če bi se ti zaključili, pa bi podali svojo ponudbo, navajajo viri.

Commerzbank ima sicer devet milijard evrov tržne kapitalizacije. Unicredit naj bi v njej pridobila večji delež in jo nato združila z nemško banko Hypovereinsbank, ki jo ima že v lasti. Nova entiteta bi ohranila sedež v Nemčiji, njene delnice bi še naprej kotirale na borzi v Frankfurtu.

V Unicreditu navedb niso želeli komentirati.

Preberite še:

Komentarji: