Predstavitvena informacija

Vabilo k prijavi: Nagrada nemškega gospodarstva 2021

Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim se nagrajujeta trajnostna naravnanost in družbena odgovornost med podjetji v Sloveniji.
Fotografija: Podelitev Nagrade nemškega gospodarstva 2020: Marko Lukić, direktor Lumar Ig d.o.o. in Gertrud Rantzen, predsednica AHK Slovenija Foto Ahk Slovenija
Odpri galerijo
Podelitev Nagrade nemškega gospodarstva 2020: Marko Lukić, direktor Lumar Ig d.o.o. in Gertrud Rantzen, predsednica AHK Slovenija Foto Ahk Slovenija

Industrija 4.0 vključuje številne priložnosti in tveganja, zato si morajo podjetja, ki želijo biti uspešna v digitalni transformaciji, prizadevati ne le za stroškovno učinkovitost, ampak tudi za družbeno in okoljsko odgovorno poslovno ravnanje.
Družbena odgovornost podjetij pomeni, da je treba načela družbene odgovornosti konkretno implementirati v strategiji podjetij, hkrati pa mora postati tudi temelj razvoja inovacij. Družbeno odgovorna podjetja pri izvajanju svoje strategije prav tako vključujejo tudi vse kompetentne in zainteresirane deležnike notranjega in zunanjega okolja, v katerem podjetje deluje.
 
Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) bo tudi letos podelila nagrado nemškega gospodarstva v sodelovanju z naslednjimi partnerji: Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, IEDC-Poslovno šolo Bled in z Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih, ki ga je ustanovila IEDC-Poslovna šola Bled.
 
Strokovna komisija bo nagradila podjetje, ki najbolj udejanja trajnostno paradigmo, v kateri so združene tehnološke možnosti ter družbene in okoljske potrebe. Podjetje, ki spodbuja trajnostne poslovne strategije, ki ustvarjajo vrednost za podjetja in družbo.
 
Strokovna komisija

Nagrajenca vsako leto izbere strokovna komisija, ki jo sestavljajo osebnosti iz gospodarstva, znanosti in politike:
  • Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice
  • Eva-Ricarda Willems, namestnica veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji
  • prof. dr. Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled
  • Simon Franko, direktor BASF Slovenija d. o. o.; BASF Croatia d. o. o.; BASF Srbija d. o. o.
  • Christof Vollstedt, direktor Henkla Maribor d. o. o.
  • Marko Lukić, direktor Lumarja d. o. o. (prejemnik nagrade nemškega gospodarstva 2020)
 
Več informacij in prijava: https://slowenien.ahk.de/sl/prireditve/nagrada-nemskega-gospodarstva
 
Vljudno vabljeni k sodelovanju!
 

Naročnik oglasne vsebine je Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija)