Za Lonstroff 657.000 evrov vladne spodbude

Vlada jih je namenila za investicijo v obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov v Logatcu.
Fotografija: Lonstroff je od DUTB odkupil zemljišče, na katerem je nekoč stala tovarna podjetja KLI Logatec. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Lonstroff je od DUTB odkupil zemljišče, na katerem je nekoč stala tovarna podjetja KLI Logatec. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana - Švicarski družbi Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, je vlada danes za investicijo v obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov v Logatcu odobrila skoraj 657.000 evrov finančne spodbude.

Pogodbo o finančni spodbudi bodo podpisali predvidoma 18. aprila, položitev temeljnega kamna pa je predvidena za 17. maj.

Po ocenah vlade je sprejem odločitve o dodelitvi finančne spodbude podjetju nujen, saj bi bilo podjetje sicer prepuščeno negotovemu položaju glede izvedbe projekta. Prav tako bi za podjetje nastala materialna in ekonomska škoda, če bi vlada s to odločitvijo odlašala.

Lonstroff načrtuje tovarno v Logatcu, kjer je od Družbe za upravljanje terjatev bak (DUTB) že odkupil zemljišče, na katerem je nekoč stala tovarna podjetja KLI Logatec. Decembra so na Agencijo RS za okolje (Arso) podali vlogo za okoljevarstveno soglasje, vendar postopek še ni končan.

Komentarji: