Za podrejeno obveznico NLB večje povpraševanje od ponudbe

Največja slovenska banka je zaključila izdajo podrejenih obveznic.
Fotografija: Izdaja desetletnih obveznic je prva mednarodna transakcija po privatizaciji banke in eno redkih transakcij na kapitalskih trgih s strani bančnih izdajateljev iz regije, so sporočili z NLB. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Izdaja desetletnih obveznic je prva mednarodna transakcija po privatizaciji banke in eno redkih transakcij na kapitalskih trgih s strani bančnih izdajateljev iz regije, so sporočili z NLB. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

NLB je zaključila izdajo podrejenih obveznic v višini 120 milijona evrov. Povpraševanje je bilo bistveno višje od ponudbe, knjiga naročil je presegla 290 milijonov evrov.

Izdaja desetletnih obveznic je prva mednarodna transakcija po privatizaciji banke in eno redkih transakcij na kapitalskih trgih s strani bančnih izdajateljev iz regije, so sporočili z NLB. Obveznice z donosom 3,65 odstotka letno in bonitetno oceno BB (S&P) so bile z dnem izdaje uvrščene v trgovanje na Luksemburško borzo, Euro MTF trg.

Vlagatelji so večinoma iz Nemčije, Združenega kraljestva, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Zanimanje so izkazale predvsem mednarodne finančne institucije, pokojninski skladi in ugledni upravljavci mednarodnih skladov.

»Izdaja obveznic bo NLB omogočila okrepitev in optimizacijo strukture kapitala, kot je bilo predvideno po zaključku javne ponudbe delnic NLB,« je dejal Archibald Kremser, član uprave NLB, pristojen za finančno področje.
 

Preberite še:

Komentarji: