Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Združitev večine poslovalnic NLB in N Banke

Osem poslovalnic N Banke odprlo svoja vrata na novih lokacijah.
Poslovalnica N Banke, nekdaj Sberbank, na Dvornem trgu v Ljubljani deluje v istih prostorih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Poslovalnica N Banke, nekdaj Sberbank, na Dvornem trgu v Ljubljani deluje v istih prostorih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
3. 10. 2022 | 15:25
3. 10. 2022 | 15:41
2:14

»Z današnjim dnem zaposleni N Banke pozdravljajo svoje stranke na novih lokacijah, ki so v izbranih poslovalnicah NLB. Prvi obiski strank kažejo, da so stranke spremembo sprejele dobro in z razumevanjem,« so sporočili iz NLB, ki je lastnica N Banke oziroma nekdanje Sberbanke. To so, kot smo poročali, kupili marca letos. Obe banki ostajata samostojni pravni osebi, je pa stekel proces uskladitve poslovnih procesov. To v praksi pomeni, da so v osmih enotah NLB urejena bančna okenca za stranke N Banke.  

Kaj to pomeni za stranke

»Za stranke kljub spremembam ostanejo vse številke računov in kartic ter pogodbe nespremenjene, prav tako tudi delovni čas enot. Za stranke N Banke se je spremenila zgolj lokacija poslovalnice,« so sporočili iz NLB. Vsi imetniki debetnih kartic Mastercard N Banke lahko brezplačno dvigajo gotovino na vseh bankomatih NLB v Sloveniji, pa tudi na bankomatih bank, članic NLB Skupine v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Severni Makedoniji in na Kosovu.

Enote N Banke na Dunajski in Dvornem trgu v Ljubljani ter v Mariboru in v Celju ostanejo na istih lokacijah, ostale pa so so preseljene v najbližje poslovalnice NLB. Ideja združitve je, da se N Banka čim prej – še pred formalno združitvijo – integrira v sistem NLB in da se v tem procesu izgubi čim manj strank.

Veliko izkušenj

NLB ima sicer veliko izkušenj z združevanjem bank, letos so, denimo, integrirali srbsko Komercijalno banko v Srbiji in Črni gori. Ključni del integracije je prenos strank na informacijski sistem NLB.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine