TV namiga: Kar te ne ubije in Boljši časi

Zvečer režijski prvenec o malih kriminalcih, ki ga v višjo kategorijo dvigne igra Marka Ruffala, ponoči pa socialna satira Mika Leigha, ki gledalca spravi v smeh in depresijo hkrati.
Fotografija: Foto Planet TV
Odpri galerijo
Foto Planet TV

Petek, 3. maja

 

Kar te ne ubije Planet 2 ob 21.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

What Doesn't Kill You. ZDA, 2008. Režija: Brian Goodman. Igrajo: Mark Ruffalo, Ethan Hawke, Amanda Peet, Will Lyman. Kriminalka/drama. 100 minut.

Prijatelja Brian in Paulie že od mladosti opravljata umazana dela za mafijskega šefa Pata. Paulie je samski in brez obveznosti, Brian pa poročen in oče dveh otrok. Njegov zakon s Stacy trpi, saj ima Brian rad nočno življenje, alkohol, mamila in druge ženske. Leta minevajo in Brian in Paulie si želita napredovanja. Ko Pat konča v zaporu, ni več ovir, da ne bi začela delati zase …

Večkrat videno zgodbo o malih kriminalcih iz povprečja povzdignejo inovativni režijski prijemi sicer igralca Briana Goodmana v svojem režijskem prvencu in igra Marka Ruffala. Spregledan film, vreden ogleda.

Film je deloma avtobiografski, saj je Brian Goodman v mladosti zaradi kriminala sedel v zaporu. Po izpustu iz zapora pa je kradel preprodajalcem mamil. Devet let je potreboval, da se je Goodman lotil režije svojega drugega filma Black Butterfly z Antoniom Banderasom v glavni vlogi.
 


Boljši časi: TVS 1 ob 23.10


Boljši časi. Foto Rtv Slo 
Boljši časi. Foto Rtv Slo 


High Hopes. VB, 1988. Režija: Mike Leigh. Igrajo: Phil Davis, Ruth Sheen, Edna Doré. Komedija/drama. 108 minut.

Shirley in Cyril sta par, ki živi v delavskem stanovanju v Londonu. Shirley bi rada otroke, a Cyril, socialist, ki prebira Marxa, okleva. Tu so še Cyrilova mama, ki na njegovo grozo voli konservativce, japijevski sosedje ter povzpetniška sestra s primitivnim možem. Stvari se zapletejo, ko sestra organizira praznovanje mamine 70-letnice ...

Komentarji: