TV namiga: Ranč ljubezni in Peš ob Nilu

Nocoj bosta Helen Mirren in Joe Pesci odpirala prvi legalni bordel v Ameriki, Lev in Boston pa bosta prispela v Južni Sudan.
Fotografija: Ranč ljubezni. Foto Promocijski material
Odpri galerijo
Ranč ljubezni. Foto Promocijski material

Ponedeljek, 6. avgusta


Ranč ljubezni: Kino ob 22.25

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Love Ranch. ZDA, 2010. Režija: Taylor Hackford. Igrajo: Helen Mirren, Joe Pesci, Sergio Peris-Mancheta, Gina Gershon. Komična drama. 117 minut.
V poznih šestdesetih letih sta Joe in Sally Gershon v samoti na obrobju puščave odprla lokal Love Ranch in kasneje dobila dovoljenje za prvo javno hišo v Ameriki. Lokal je z vso potrebno avtoriteto vodila Sally, medtem ko se je njen mož ukvarjal še z vrsto napol legalnih poslov in hodil po robu zakona. 
Zgodba je posneta po resničnih dogodkih, glavni vlogi pa igrata legendi Helen Mirren in Joe Pesci. Njuni igralski predstavi sta odlični, a zaradi nedodelanega scenarija film obvisi med dramo, komedijo in kriminalko.


Peš ob Nilu:  TVS 1 ob 20.55


Peš ob Nilu. Foto Levison Wood
Peš ob Nilu. Foto Levison Wood


Walking the Nile. VB, 2015. 2/4. Avtor: Levison Wood. Potopisna dokumentarna serija. 
Lev in Boston v nadaljevanju poti po dolgem pohodu ob Nilu prideta v Južni Sudan. Tam med drugim obiščeta tudi ljudstvo Mundani, kar je zagotovo eden od vrhuncev njunega popotovanja, in med njimi občutita nekatere najhujše posledice krvave državljanske vojne, ki je med severom in jugom divjala skoraj dve desetletji. Južni Sudan je ena najmlajših držav na svetu.

Komentarji: