TV namigi: Kriza, Tarča in Argument

Na Pop prihaja nova serija o mednarodni zaroti, ki se začne z ugrabitvijo otrok pomembnih Američanov. V Tarči o odtekanju študentskega denarja, v Argumentu o nakupu drog na temnem spletu, o kandidatih za evropske volitve in o rasizmu.
Fotografija: Kriza. Foto press
Odpri galerijo
Kriza. Foto press

Četrtek, 11. aprila

 

Kriza: Pop TV ob 23.00


Crisis. ZDA, 2014. 1/13. Igrajo: Dermot Mulroney, Rachael Taylor, Lance Gross, James Lafferty. TV-serija. 55 minut. 

Neznanci ugrabijo šolski avtobus, poln najstnikov, med katerimi je tudi predsednikov sin. Nastane prava kriza, saj so ugrabljeni otroci potomci najbolj vplivnih ljudi v državi, v ozadju pa se skriva več, kot se zdi na prvi pogled. Vplivneži so na kolenih, saj želijo, da se otroci varno vrnejo, agentka FBI Susie Dunn pa ugotovi, da je med ugrabljeno mladino tudi njena nečakinja. 

Zaplet ni nič posebej novega, je pa serija sodobno posneta. Kljub temu se z drugo sezono ni vrnila na ekrane. Verjetno zato, ker je bila v ZDA vsaka epizoda slabše gledana od prejšnje.

V seriji igra tudi Gillian Anderson, upodobila je Meg Fitch, vplivno direktorico računalniške korporacije. Meg je tudi sestra FBI agentke, njena hči pa je med ugrabljenimi. Andersonova ima sicer tri otroke, poročena pa je bila dvakrat. Čeprav se je rodila v Chicagu, že mnogo let živi v Londonu.

 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok, Janja Koren. Aktualno-informativna oddaja.​

V Tarči o odtekanju študentskega denarja. Kam je poniknilo 70 tisoč evrov s Škisove tržnice? Boj za študentske milijone se odpira tudi z napovedanim ukinjanjem študentskih servisov.

V Globusu: Brexit brez dogovora – neznanka, ki lahko vodi v katastrofo.

V Točki preloma o zeleni energiji in najbolj vročih vprašanjih energetike - kdo bo pokrival izgubo TEŠ-a, kako verjetna je gradnja elektrarn na Muri? Z novim direktorjem HSE-ja, že šestim v zadnjih desetih letih.


 

Argument: Palnet TV ob 21.00

Slovenija, 2019. Voditelj: Mirko Mayer. Aktualnopolitična pogovorna oddaja.

Droga na klik: Po kokain, LSD in ekstazi ni treba na ulico. Brskali smo po temnem spletu, kjer se droga, celo heroin, prodaja skupaj z urami in nakitom. Sličice, ceniki in ocene kupcev, kot v spletni trgovini. Je droga del vsakdana slovenske estrade? In kako je z drogo v slovenski politiki?

Prezir: Francoze 15 let po slovenskem vstopu v Unijo deli vprašanje, če bi nam to dovolili še enkrat. Tudi več kot polovica Nemcev ni prepričanih. Čeprav si slovenski državniki v Berlinu redno podajajo kljuko. Soočenje treh kandidatov za Bruselj. Prihajajo trije nosilci list: Irena Joveva, Zmago Jelinčič in Ljudmila Novak.

Nov val rasizma? Dva incidenta v manj kot mesecu dni. Komu je sredi Ljubljane zasmrdel temnopolti najstnik? Je eden bolje ocenjenih slovenskih sodnikov nogometaša res označil za črno žival? Kaj se dogaja?

Komentarji: