TV namigi: Mame, Šef, Bravo! in smučanje

Najprej se dopoldne s tekmo v Söldnu začenja sezona alpskega smučanja, vrača se serija Mame, priporočamo pa še Favreaujevo komično dramo in romunskega dobitnika srebrnega berlinskega medveda,
Fotografija: Mame Foto Tvs
Odpri galerijo
Mame Foto Tvs

Sobota, 27. oktobra


Mame: TVS 1 ob 21.40 (Premiera)Slovenija, 2018. 2. sezona. 1/10. Režija: Slobodan Maksimovič. Igrajo: Vesna Pernarčič, Barbara Medvešček, Vesna Slapar, Tijana Zinajić, Lea Cok. Nadaljevanka.
Prva sezona nadaljevanke, ki je nastala po istoimenski gledališki predstavi, se je končala tako, da je Tatjana dobila delo, Julija je dobila vlogo v celovečernem filmu in zaročni prstan, Maša pa bitjece pod srcem. Iva je dala odpoved v službi, Mirjana pa je prekinila zvezo. V prvem delu druge sezone sta Julija in Miki tik pred poroko. Julija večer pred poroko priredi dekliščino, a sredi zabave brez pojasnila odvihra k nekdanjemu možu.

Kot pravijo avtorji, se peterica ženskih likov ne bo bistveno spreminjala, tako da bo šlo za deset novih delov, kakršnih smo ževajeni. Sprememba pa je v tem, da so serijo z nedelje prestavili na soboto.


Šef: Pop TV ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Chef. ZDA, 2014. Režija: Jon Favreau. Igrajo: Jon Favreau, Sofía Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. Komedija/drama. 114 minut.
Carl Casper (Favreau) je rad kuhar. Ko se v njihovo ugledno restavracijo napove slavni kritik, mu Carl pripravi čisto nov jedilnik, a ga nato lastnik restavracije prisili, da postreže standardne jedi. Po uničujoči kritiki Carl najprej izgubi živce, nato pa še službo. A dogodek mu da moč, da stopi na novo pot: vrne se h koreninam in postane kuhar v kombiju v rodnem Miamiju.

Film o kuhanju, ki je metafora za režiserjevo vrnitev od megalomanskih Iron Manov h koreninam neodvisnega filma, je posnet s tako iskrenostjo, da ne moti niti nekoliko standardna zgodba. 
Jon Favreau je šel pred snemanjem v uk k Royu Choiju, lastniku petih kombijev s hitro, a kakovostno hrano v Los Angelesu. Kogi (@kogibbq), kot se imenujejo, na svojo ponudbo in lokacije opozarjajo prek Twitterja.
 

Bravo!: TVS 1 ob 22.40 (Premiera)

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Aferim! Koprodukcija, 2015. Režija: Radu Jude. Igrajo: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija. Zgodovinska drama. 108 min. 
Romunija, 1835. Lokalni bojar najame žandarja Costandina, da poišče pobeglega sužnja Carfina, ki naj bi onečastil njegovo soprogo. Constandin se skupaj s sinom odpravi na pot. Izkušen, kot je, kaj hitro najde ubežnika, in ga privede nazaj, za kar pričakuje zasluženo plačilo.

Dobitnika srebrnega berlinskega medveda za najboljšo režijo so v Guardianu takole opisali: »Ta film je kljub svoji neposredni zgodovinski grozljivosti še vedno poln smeha. To je obešenjaški humor, ki spominja na najboljša dela Roberta Altmana.«

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.
 
Izbor športa:

Veleslalom (Ž): TVS 2 ob 9.45 in 12.45


Alpsko smučanje. Svetovni pokal. Prenos iz Söldna. 
Začenja se 53. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tradicionalno uvodno prizorišče je Sölden. Ženski veleslalom je bil v lanski sezoni najuspešnejša slovenska disciplina in tudi letos si želimo vrhunskih rezultatov. Bo pa na začetku sezone zaradi poškodbe manjkala Tina Robnik, tudi Ana Drev je poleti zaradi poškodbe trenirala po prilagojenem programu. Prvo slovensko ime bi lahko bila Meta Hrovat. Lansko zmago v Söldnu brani Viktoria Rebensburg. Ilka Štuhec se bo smučarski karavani vnovič priključila predvidoma konec novembra.

Komentarji: