TV namigi: Veleslalom, Ema pred Emo in Polnočni kavboj

Danes je dan D za Žana Kranjca, zvečer bo Nejc Šmit predstavljal zakulisje priprav na Emo, za ponočnjake pa trpka klasika z odličnima Dustinom Hoffmanom in Jonom Voightom.
Fotografija: Žan Kranjec. Foto Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Žan Kranjec. Foto Tomi Lombar/Delo

Petek, 15. februarja

 

Veleslalom (M): TVS 2 ob 14. 00 in 17.40


Alpsko smučanje. Svetovno prvenstvo. Prenos iz Åreja.
To je dan D za našega edinega moškega zmagovalca letošnje sezone, Žana Kranjca. A v veleslalomu je konkurenca zelo huda, na prvih treh mestih v svetovnem pokalu so sicer Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen in Alexis Pinturault. Slednji že ima zlato medaljo iz kombinacije, zato bo morda lahko smučal manj obremenjeno. Od Slovencev bosta sicer nastopila še dobitnik srebra v kombinaciji Štefan Hadalin in Miha Hrobat.
 

Ema pred Emo: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Nejc Šmit. Foto Žiga Culiberg
Nejc Šmit. Foto Žiga Culiberg


Slovenija, 2019. Voditelj: Nejc Šmit. Razvedrilna oddaja.
V soboto, 16. februarja, bo na oder v studiu TVS stopilo deset izvajalcev, ki se borijo za nastop na Pesmi Evrovizije, ki bo maja v Tel Avivu. To so Fed Horses, Inmate, Kim, Lumberjack, Okustični, Raiven, Renata Mohorič, René, Ula Ložar ter Zala Kralj in Gašper Šantl

V oddaji Ema pred Emo bodo pogledali v zakulisje priprav, preverili utrip na vajah, srečali vseh deset tekmovalcev in ostale nastopajoče ter voditeljico Eme Ajdo Smrekar. Ker letos izbiramo petindvajsetega predstavnika, se bodo z arhivskimi posnetki spomnili tudi na naše nekdanje evrovizijskih nastope in nekatere vrhunce izborov Ema preteklih let.

Letos bo slovenski predstavnik na Pesmi Evrovizije nastopil v prvem polfinalu, ki bo 14. maja.


Polnočni kavboj: TVS 1 oib 23.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Polnočni kavboj; Jon Voight and Dustin Hoffman (1969). Foto MGM
Polnočni kavboj; Jon Voight and Dustin Hoffman (1969). Foto MGM


Midnight Cowboy. ZDA, 1969. Režija: John Schlesinger. Igrajo: Dustin Hoffman, Jon Voight, Sylvia Miles, Brenda Vaccaro. Drama. 113 minut. 
Joe Buck je teksaški mladenič, ki ga prepričajo, da bi s svojim videzom lahko uslišal prošnje marsikatere osamljene ženske in bi v velikem mestu s tem lahko zaslužil gore denarja, zato se odpravi v New York. Tam spozna majhnega Ratsa, nezaupljivega in bolehnega prevaranta. Oba imata svoje sanje ...

Trpek portret temačnega življenja pod površjem urbane Amerike, v katerem blestita Dustin Hoffman in Jon Voight.

Komentarji: