Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

V četrtek, 31. maja, ne zamudite ...

Nocoj premiera dokumentarca Rabina v avstralski divjini, politike bosta izprašala Igor Bergant in Erika Žnidaršič, priporočamo še film Po potresu.
Rabina v avstralski divjini FOTO Tvs
Rabina v avstralski divjini FOTO Tvs
M. K., Vikend
31. 5. 2018 | 00:00
4:25

Rabina v avstralski divjini: TVS 2 ob 20.00 (Premiera)


Outback Rabbis. Avstralija, 2018. Dokumentarna oddaja. 52 minut.
Nenavadna oddaja iz niza dokumentarcev o neodkriti Avstraliji prikazuje mlada hasidska rabina, Arija Rubina in Yossija Rodala, ki s svojima družinama potujeta po prostranstvih Avstralije in v odročnih krajih iščeta tako imenovane izgubljene Jude: tiste, ki so izgubili stik s svojo vero, tiste, ki niso več del judovskih skupnosti, in tiste, ki sploh ne vedo, da so Judje. Želita si namreč, da bi jih povezala z njihovimi pozabljenimi koreninami in judovsko zapuščino. Med sprehodi po odmaknjenih krajih tako naključne mimoidoče sprašujeta, ali morda v bližini živi kak Jud. Barvita, razposajena in precej neverjetna pripoved s poti priča o eni od osnovnih potreb mnogih ljudi – pripadati skupnosti. 


Volitve 2018: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Predvolilna oddaja.
Soočenje vseh strank bosta vodila Igor Bergant in Erika Žnidaršič


Po potresu: TVS 2 ob 21.35

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Tang shan da di zhen/Aftershock. Kitajska, 2010. Režija: Xiaogang Feng. Igrajo: Fan Xu, Jingchu Zhang, Chen Li, Zi-feng Zhang. Drama. 135 minut. 
Kitajska v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v mestu Tangshan. Kljub Maovemu režimu živi družina avtoprevoznika Da Qianga srečno življenje. Toda 27. julija 1976 uničujoč potres popolnoma uniči mesto. Med žrtvami je tudi Da Qiang, ki umre, ko poskuša rešiti otroka iz stanovanja. Dvaintrideset let kasneje strese Kitajsko nov potres ...
Pretresljiva epska drama o družini, ki jo je ločil potres, in o desetletja dolgem iskanju, ki pripelje do ponovne združitve. Prizori potresa so dih jemajoči in niso za vsakogar. 
 

Hellboy 2: Zlata armada: Kanal A ob 22.10

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Hellboy 2:
 Zlata armada FOTO Pro Plus
Hellboy 2:
 Zlata armada FOTO Pro Plus


Hellboy II: The Golden Army. ZDA, Nemčija, 2008. Režija: Guillermo del Torro. Igrajo: Ron Perlman, Selma Blair, Luke Goss, Doug Jones, John Hurt, Seth MacFarlane. Fantazijski akcijski film.
Hellboy je eden bolj nenavadnih stripovskih junakov; hudičevo bitje, ki izhaja iz nacističnega poskusa, a so ga rešili zavezniki in vzgojili v vojaški bazi. Zdaj je del posebne tajne enote, ki rešuje človeštvo, vendar je v duši tipičen novodobni kavboj, ki obožuje televizijo in pivo. In ki ga začenja motiti, da mora živeti povsem inkognito. Nuada, princ Vilincev, ima podobno težavo, le da on noče zvezdniške slave, temveč želi zavladati nad ljudmi, ki uničujejo planet. Zato hoče oživiti starodavno Zlato armado, nepremagljivo vojsko, s katero so se Vilinci nekoč že uprli ljudem, a jim je za zadnji udarec zmanjkalo krvoločnosti.
Hellboy II je prvi film, ki ga je Guilermo del Torro posnel po oskarjevskem Panovem labirintu. Ob neverjetni subtilnosti, ki jo je pokazal s tem filmom (in tudi mnogimi drugimi), je pravzaprav nekoliko nenavadno, da se vrača k surovemu, akcijskemu Hellboyu, pa čeprav je avtor stripa njegov najboljši prijatelj. Drugi film precej nadgradi prvega, predvsem z neverjetnimi bitji in sploh z Zlato armado, a zgodba, čeprav bolj dodelana, se vseeno zdi precej cenena in simbolizem, ki ga uporablja, tako neposreden, da ga le težko še imenujemo simbolizem. Kljub temu film deluje. Deloma zaradi fantastičnega sveta, v katerega nas potopi, deloma pa zato, ker je vseeno spodoben akcijski film.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine