Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

V petek, 1. junija, ne zamudite ...

Nocoj še zadnje predvolilno soočenje, priporočamo pa češko dramo Negovalka, Favreaujevo kuharsko poslastico Šef in klasiko Noč lovca.
Šef FOTO Karantanija Cinemas
Šef FOTO Karantanija Cinemas
M. K., Vikend
1. 6. 2018 | 00:00
3:36

Negovalka: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Domácí péce. Češka/Slovaška, 2015. Režija: Slávek Horák. Igrajo: Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová. Drama/komedija. 92 minut. 
V majhni vasi na Južnem Moravskem predana patronažna sestra Vlasta skrbi za svoje muhaste paciente. Obenem je požrtvovalna žena in mati, ki potrebe drugih vedno postavlja pred lastne. Potem pa nekega dne doživi prometno nesrečo in zaradi poškodb mora na operacijo. Po njej ji zdravniki sporočijo, da so v njenem trebuhu našli še nekaj in Vlasta spozna, da je zdaj ona tista, ki potrebuje pomoč ... Grenko-sladka komična drama Negovalka se najpomembnejših življenjskih vprašanj loteva v lahkotnem slogu češke podeželske komedije.


Volitve 2018: Pop TV ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodita: Darja Zgonc in Edi Pucer. Predvolilno soočenje.
Televizijska soočenja imajo kljub velikemu preboju družbenih omrežij še vedno močan vpliv na odločitev volivcev, predvsem tistih, ki se še niso opredelili. Zadnjič pred volilnim dnevom bodo skušali razjasniti še zadnje dvome glede pomembnih vprašanj za lažji odhod na volišče in preverjanje, kdo je najbolj vreden zaupanja državljanov za vodenje slovenske vlade.ž


Šef: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Chef. ZDA, 2014. Režija: Jon Favreau. Igrajo: Jon Favreau, Sofía Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. Komedija. 114 minut.
Carl Casper (Favreau) je rad kuhar. Ko se v njihovo ugledno restavracijo napove slavni kritik, mu Carl pripravi čisto nov jedilnik, a ga nato lastnik restavracije prisili, da postreže standardne jedi. Po uničujoči kritiki Carl najprej izgubi živce, nato pa še službo. A dogodek mu da moč, da stopi na novo pot: vrne se h koreninam in postane kuhar v kombiju v rodnem Miamiju.Film o kuhanju, ki je metafora za režiserjevo vrnitev od megalomanskih Iron Manov h koreninam neodvisnega filma, je posnet s tako iskrenostjo, da ne moti niti nekoliko standardna zgodba. 


Noč lovca: TVS 1 ob 23.15

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Noč lovca FOTO Tvs
Noč lovca FOTO Tvs


The Night of the Hunter. ZDA, 1955. Režija: Charles Laughton. Igrajo: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish, James Gleason. Kriminalka/drama. 92 min. 
V času velike depresije Ben Harper iz obupa oropa banko, ubije dva človeka in tik pred prijetjem prepriča odraščajoča otroka, Johna in Pearl, naj nikomur ne zaupata, kam je skril denar. Harry Powell, morilec in prevarant, je na lovu za njegovim bogastvom ... Edini režijski poskus igralca Charlesa Laughtona je vznemirljiv vpogled v nasprotje med dobrim in zlim z vrhunsko vlogo Roberta Mitchuma kot psihopatskega Powella.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine