V soboto, 9. junija, ne zamudite ...

Nocoj vam priporočamo turški film, ki po slogu spominja na drame Antona Čehova, sodobno klasiko Vrnitev v prihodnost in Televizijski klub o teku.
Fotografija: Zimsko spanje Foto Tvs
Odpri galerijo
Zimsko spanje Foto Tvs

Zimsko spanje: 

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Kis uykusu. Koprodukcija, 2014. Režija: Nuri Bilge Ceylan. Igrajo: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag. Drama. 196 minut. 
Turška drama, povzeta po noveli Žena Antona Čehova in eni od stranskih zgodb iz Bratov Karamazov, pod drobnogled vzame prepad med revnimi in bogatimi ter močnimi in brezpravnimi. Epska drama kljub svoji dolžini nagradi gledalčevo pozornost.Aydin je nekdanji igralec, ki vodi majhen hotel v odročni vasi v Kapadokiji, v prostem času pa piše kolumno za lokalni časopis ter snuje knjigo o turškem gledališču. Z mlado ženo Nihal in nedavno ločeno sestro Neclo se zapletajo v diskusije in besedne dvoboje in medtem ko se jesen preveša v zimo in temperature zunaj padajo, med njimi čedalje bolj vre ...


Vrnitev v prihodnost: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Vrnitev v prihodnost Foto Pro Plus
Vrnitev v prihodnost Foto Pro Plus


Back to the Future. ZDA, 1985. Režija: Robert Zemeckis. Igrajo: Michael J. Fox, Christopher Lloyd. ZF-komedija. 116 minut.
Marty je gimnazijec in prijateljuje z ekscentričnim znanstvenikom dr. Brownom, ki izumi časovni stroj, s katerim se Marty znajde v letu 1955. Da je stvar še hujša, tam sreča svojo mamo, ki se zaljubi vanj. Če mu ne bo uspelo stvari postaviti na svoje mesto, bo preprosto izginil.


Televizijski klub: TVS 2 ob 22.20


Tek kot praznik. Slovenija, 2018. Vodi: Igor Jurič. Pogovorna oddaja.
Voditelj tokratnega TV kluba Igor Jurič, v prostem času vnet rekreativni tekač na dolge proge, je v studio povabil štiri goste, ki so s svojimi nogami, če bi sešteli vse njihove pretečene kilometre, že večkrat obkrožili svet. O teku, ki je po mnenju gostje Anice Živko, nekdanje odlične slovenske tekačice, zdaj pa uspešne atletske trenerke, praznik, bodo poleg nje govorili še trije gostje, ki so tesno povezani s tekom. Miro Kregar, eden od pionirjev slovenskega triatlona in nekdanji svetovni prvak v ultra triatlonu; Urban Praprotnik eden najbolj znanih in priljubljenih slovenskih tekaških trenerjev, ki je pomagal vzljubiti tek že stotinam gibanja željnih Slovenk in Slovencev ter Marko Roblek, ki je s popularizacijo bosonoge teka vtisnil neizbrisen pečat v zgodovino slovenskega tekaškega gibanja.

Komentarji: