V torek, 26. junija, ne zamudite ...

Na prvem programu TVS vas čaka dokumentarec Slovenska pomlad, na druem programu pa seveda nogomet, Danska bo igrala proti Franciji, Argentina pa proti Nigeriji. 
Fotografija: Lionel Messi Foto Murad Sezer Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi Foto Murad Sezer Reuters

Dosje: Slovenska pomlad: TVS 1 ob 20.50

Slovenija, 2018. Avtorica: Jadranka Rebernik. Dokumentarna oddaja.
Po treh desetletjih od prelomnega dogajanja v Sloveniji lahko rečemo, da je le malo držav, ki bi imelo tako trden temelj za svojo državnost, kot ga je s plebiscitom dobila Slovenija. Komunistični sistem, ki je deloval nepremagljiv, se je vsaj navidezno predal in popustil – najprej volitvam ter nato še plebiscitu in osamosvojitvi. Ideje slovenske pomladi, ki so bile do tedaj skrite v krogih pisateljev, pesnikov, intelektualcev, Slovencev, razseljenih po svetu, so se razširile med ljudi, v nekem obdobju pa tudi dejansko na ulice. Titova smrt, ekonomsko in politično razkrajanje Jugoslavije, pritiski JLA, ki del oblasti prevzema v svoje roke, zapiranje svobodomiselnih pisateljev in novinarjev – to je politična realnost v Sloveniji pred dobrimi 30 leti. (mk)
 

Misija: Nemogoče: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Misija nemogoče Foto Arhiv
Misija nemogoče Foto Arhiv


Mission: Impossible. ZDA, 1996. Režija: Brian De Palma. Igrajo: Tom Cruise, Emmanuelle Beart, Jon Voight. Akcijski film. 110 min. 
Vohun Ethan mora preprečiti krajo diskete z imeni vseh dvojnih agentov. Pomaga mu ekipa zvestih sodelavcev. Med opravljanjem naloge pa se znajdejo v pasti in umrejo vsi – razen Ethana.
 

Mesto sredi džungle: Planet TV ob 22.30

Jungletown. ZDA, 2017. 1/10. V: Jimmy Stice. Dok. ser.
V globinah panamske džungle ameriški podjetnik gradi sodobno mesto, ki nja bi bilo kar najbolj okolju prijazno. V prvem delu se osemdeset mladih poslavlja od svojih družin in domov, nato pa se odpravijo v panamsko džunglo.
 

SP v nogometu 2018

Prenosi
15.35 Danska : Francija
16.00 Avstralija : Peru (prenos na TV Maribor in MMC RTV)
19.30 Nigerija : Argentina
20.00 Islandija : Hrvaška (prenos na TV Maribor in MMC RTV)


Posnetki
8.05 Iran : Portugalska
10.30 Urugvaj : Rusija
13.10 Španija : Maroko
18.00Avstralija : Peru
22.30 Islandija : Hrvaška

Vrhunci
0.20 Danska : Francija
0.35 Avstralija : Peru
0.50 Nigerija : Argentina
1.05 Islandija : Hrvaška
 

Komentarji: