Imagine Dragons, Origins

Ameriški rockerji so izdali svoj četrti studijski album.
 
Fotografija: Imagine Dragons so izdali četrti studijski album.
FOTO: arhiv založbe
Odpri galerijo
Imagine Dragons so izdali četrti studijski album. FOTO: arhiv založbe

Imagine Dragons, ovitek albuma Origins.<br />
FOTO: arhiv založbe
Imagine Dragons, ovitek albuma Origins.
FOTO: arhiv založbe
V dobrem desetletju delovanja je ameriška rock zasedba Imagine Dragons postala svetovni glasbeni fenomen. Letos so bili največkrat poslušana rock zasedba prek pretočnih internetnih strani. Pred kratkim so izdali novi album Origins, svoj četrti izdelek, ki je naslednik lani izdanega albuma Evolve. Multiplatinasti in z grammyjem nagrajeni Imagine Dragons so nastali leta 2008 v Las Vegasu, ameriški zvezni državi Nevadi, delujejo pa v postavi pevec Dan Reynolds, ki je tudi edini član iz ustanovne postave, kitarist Wayne Sermon, baskitarist Ben McKee in bobnar Daniel Platzman. Več pozornosti so bili prvič deležni s singlom It's Time s prvenca Night Visions (2012), še posebej pa sta bili z njega uspešni pesmi Radioactive in Demons.
 
Kot je povedal pevec Reynolds, je »novi album raziskovanje novega, hkrati pa tudi ceni naše korenine. Ko ustvarjamo, ustvarjamo brez meja in pravil. Vznemirja nas, ko odkrivamo glasbo, ki je za nas nova in drugačna.« Album, na katerem je kar 15 novih pesmi, so napovedali s kar štirimi singli – Natural, Machine, Bad Liar in Zero. Zadnja skladba je bila uporabljena tudi v animiranem Disneyjevem filmu Ralph ruši Internet: Razbijač Ralph 2, ki je nadaljevanje Razbijača Ralpha.
 
Produkcije so se lotili kar sami, in sicer s pomočjo različnih producentov, album Origins pa velja za sestrski album Evolva, s katerim, po besedah članov zasedbe, tvorita celoto. Vsekakor pa je na njem opazen napredek od prejšnjega albuma in prinaša zelo široko stilsko paleto, od rocka, elektronike, hiphopa in popa do folka z njim lastnimi besedili. Album Origins so izdali le 16 mesecev po izidu prejšnjega albuma Evolve, ki je v prvem letu od izida kar dvakrat postal platinast. Nominiran je bil tudi za grammyja in prinesel tri velike radijske uspešnice Believer, Thunder in Whatever It Takes.
 
Album Origins pa je več kot soliden naslednik.Komentarji: