Paul Simon še zadnjič na turnejo

Poslovil se bo z albumom In The Blue Light.
Fotografija: Paul Simon
Foto Jason Reed Reuters
Odpri galerijo
Paul Simon Foto Jason Reed Reuters

 

Folk rock legenda Paul Simon je napovedal izdajo albuma s svežimi posnetki svojih že izdanih pesmi. Z njim se bo podal na poslovilno turnejo in vzel slovo od svojih oboževalcev. Glasbenik je bogato in uspešno kariero začel v slavnem duetu Simon in Garfunkel, od sedemdesetih let dalje pa šel na svojo pot in zgradil kariero, ki mu je prinesla šestnajst grammyjev in številne druge prestižne nagrade. Znan je predvsem po populariziciji kantavtorske folk glasbe na svetovni ravni.

Tako bo 7. septembra izdal štirinajsti samostojni studijski album In the Blue Light, na katerem se mu bodo ob ponovni izvedbi njegovih pesmi pridružili različni sodelavci. »Dokaj nenavaden je občutek in obenem izjemna priložnost, da lahko umetnik ponovno pregleda prejšnja dela, jih na novo premisli in celo popolnoma spremeni dele izvirnih pesmi,« razlaga Simon, ta čili 76-letnik.

Glasbenik upa, »da bodo poslušalci našli osvežene različice starih pesmi kot novo prebarvane stene starega družinskega domovanja«. Odločil se je, da na album ne bo uvrstil velikih uspešnic You Can Call Me Al in Me and Julio Down by the Schoolyard. Namesto tega se bo osredotočil na manj znane skladbe, kot je nadrealistična Rene in Georgette Magritte With Their Dog After The War.

Na njegovem albumu bo gostovalo več zvezdnikov, med drugim jazzovski trobentač Wynton Marsalis pri pesmih How the Heart Approaches What It Yearns in Pigs, Sheep and Wolves ter Bryce Dessner, skladatelj in kitarist zasedbe The National, ki je na novo v reanžiral Simonovo pesem Can't Run But iz leta 1990 o jedrski nesreči v Černobilu. Zadnji koncert bo imel 22. septembra na stadionu Forest Hills v New Yorku v soseski Queens, kjer je odraščal.a bi te lahko pristale na glasbenih lestvicah.

Komentarji: