V finale skoraj zadnja, tam skoraj prva (FOTO in VIDEO)

Lea Sirk bo jutri v evrovizijskem finalu zapela tretja po vrsti. Danes jo čaka generalka. »Bili smo prepričani, da ne bo šlo, ampak zgodilo se je.«
Fotografija: Lea Sirk je prepričala poslušalce, saj so jo poslali v finale. FOTO: AP
Odpri galerijo
Lea Sirk je prepričala poslušalce, saj so jo poslali v finale. FOTO: AP

Lizbona – Dolgo smo trepetali, toda Lei Sirk je uspelo – jutri bo predstavljala Slovenijo v velikem finalu Evrovizije. In če je v polfinalu nastopila predzadnja, bo jutri na slovesni prireditvi nastopila skoraj takoj na začetku, saj bo zapela tretja po vrsti.

Lea Sirk je skladbo Hvala, ne! nastopila v obleki Davida Hojnika s štirimi spremljevalnimi plesalkami Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer ter spremljevalno vokalistko Karin Zemljič. Slovenska predstavnica je pesem odpela v slovenščini, v sklepnem delu pa je dodala delček v portugalščini. Točko je tudi nekoliko nadgradila. Najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, da se pridružijo pri prepevanju.


 

Bila je prepričana, da ne bo šlo


Slovenski predstavnici na stavnicah do zadnjega ni kazalo najbolje, a je po pisanju multimedijskega portala RTV Slovenija – MMC po prvih dveh vajah in generalki zainteresirana javnost na novo odkrila slovensko pesem in predstavnico. Opisali so jo kot drugačno, izstopajočo. In vse predvidevanja so se potem tudi uresničila.



»Občutki so dobri. Bili smo prepričani, da ne bo šlo, ker so bili že pri koncu z razglasitvijo držav, ampak zgodilo se je. In jutri je treba zgodaj vstati in delati naprej,« je za MMC povedala Lea Sirk, ki bo peta Slovenka v evrovizijskem finale po letu 2004, ko so v tekmovanje spet vpeljali polfinalne izbore.

Lea Sirk bo v finalu nastopila tretja po vrsti. FOTO: Reuters
Lea Sirk bo v finalu nastopila tretja po vrsti. FOTO: Reuters

 

Že na prvi vaji začutila oder


»Če človek sanja, sanja zato, da pošlje v našo domovino neko potrditev. Jaz sem svoje opravila na odru. Šla sem na polno, in če moram to še enkrat ponoviti, bom ponovila. Sem pa svoje želje izpolnila že na prvi vaji, ko sem občutila ta oder,« je kasneje govorila še na novinarski konferenci.



Skozi evrovizijsko tekmovanje gledalce letos prvič v zgodovini tekmovanja vodijo štiri ženske – Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.

Komentarji: