Vse, kar ste hoteli vedeti

Jutri bodo v SiTi Teatru predstavili lik in delo znanega kantavtorja Adija Smolarja.
Fotografija: Adi Smolar, jezični kantavtor.
FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Adi Smolar, jezični kantavtor. FOTO: Igor Modic

Kulturno društvo IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana ima v svojem programu serijo talkshow komedij, navdihnjenih z življenjem in razmišljanjem znanih Slovencev. Vsak mesec v ljubljanskem SiTi teatru zabavno predstavijo slovensko medijsko zvezdo. V formatu pogovorne oddaje improvizatorji Igluja občinstvu predstavijo zanimivosti, anekdote, filozofijo in kakšno pikantno podrobnost o gostu in jih tudi odigrajo, včasih v obliki improviziranega skeča, drugič v obliki improviziranega songa ali daljšega filmskega doživetja v žanru, ki ga določi občinstvo.

Tokratni gost bo Adi Smolar, znani kantavtor s Koroškega, ki brez dlake na jeziku zabava in jezi poslušalce prek radia, televizije in na koncertih že skoraj štiri desetletja. Leta 1981 je kot študent slovenščine in primerjalne književnosti na ljubljanski filozofski fakulteti prvič nastopil na koncertu v Cerknici. In tako je akademska sfera je izgubila profesorja, popularna glasba pa pridobila kantavtorja.

Leta 1989 je izšel njegov prvenec Naš svet se pa vrti, lani pa že petnajsti album Prav zdaj. Že zdavnaj je presegel kantavtorstvo, saj se je sčasoma uveljavil še kot pesnik in pisatelj, prejel je tudi Ježkovo nagrado. Pogovor bo vodil Vid Sodnik, Smolarjevo življenje bodo interpretirali Juš Milčinski, Peter Frankl, Maja Dekleva Lapajne in Rok Bohinc, za glasbo v živo bo poskrbel Goran Završnik.

Komentarji: