Salman Rushdie po brutalnem napadu ob roko in oko

Agent slovitega pisatelja je po napadu nanj v intervjuju razkril obseg poškodb.
Fotografija: Rushdieuju islamisti strežejo po živjenju že vse od izida njegovega romana Satanski stihi. FOTO: Scanpix Denmark/Reuters
Odpri galerijo
Rushdieuju islamisti strežejo po živjenju že vse od izida njegovega romana Satanski stihi. FOTO: Scanpix Denmark/Reuters

Pisatelj Salman Rushdie je po napadu z nožem avgusta letos izgubil vid na enem očesu in uporabnost roke, je sporočil njegov agent Andrew Wylie. 75-letnega pisatelja je napadalec pred dobrima dvema mesecema večkrat zabodel na odru, ko je Rushdie v ZDA ravno nameraval predavati na temo svobode govora in umetniškega izraza.

Rushdieju islamisti strežejo po življenju že vse od izida njegovega romana Satanski stihi v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Agent ni razkril, ali je pisatelj še vedno v bolnišnici, je pa zatrdil, da bo preživel. 

Doslej posledice napada še niso bile v celoti znane, danes pa je Wylie v intervjuju za španski El País razkril obseg poškodb, ki so ogrozile pisateljevo življenje. »Imel je tri resne rane na vratu, ene roke ne more uporabljati, ker so bili živci prerezani. Dobil je še 15 ran v prsi in telo. Napad je bil brutalen,« je pojasnil. 

Preberite še:

Komentarji: