Plesna predstava Merilci bremen

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, nocoj ob 20. uri.
Fotografija: Prizor iz predstave. FOTO: Špela Bergant
Odpri galerijo
Prizor iz predstave. FOTO: Špela Bergant

V Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana bodo nocoj ob 20. uri premierno uprizorili plesno predstavo Merilci bremen avtorskega tandema Jane Menger in Roka Vevarja. Kot so zapisali organizatorji, je plesna uprizoritev sestavljena iz niza koreografskih situacij, ki temeljijo na ritmičnih, prostorskih, telesnih in kinetičnih soodvisnostih plesalk.

Tudi v primerih, ko se plesno gradivo osamosvoji, je vanj vselej odtisnjeno še neko drugo telo. Naše telo nikoli ni eno, ampak vselej posledica, izid in možnost različnih množin in odnosov s časom, prostorom, drugimi telesi in premiki. Merilce bremen sta pripravila Jana Menger, uveljavljena slovenska plesalka, koreografinja, igralka in režiserka, ter Rok Vevar, publicist na področju teorije in zgodovine sodobnih scenskih umetnosti ter zgodovinar in arhivar sodobnega plesa.

Predstavo, ki je nastala v produkciji zavoda Flota Ljubljana in Flote, zavoda, Murska Sobota, so soustvarile plesalke Veronika Valdes, Tajda Podobnik, Tini Rozman, Maša Hawlina, Neža Blažič, Neja Jeršin, Špela Šafarič, Andreja Vezovnik in Manca Kaliman. Nocojšnji premieri bo sledila še ponovitev jutri, 13. 1., ob 20. uri. Na fotografiji prizor s predstave.

Komentarji: