Tišina med nami

Ob 20. uri bomo v živo spremljali spletno premiero z odra MGL.
Fotografija: Utrinek s predstave. FOTO: Peter Giodani
Odpri galerijo
Utrinek s predstave. FOTO: Peter Giodani

Nocoj, v soboto 20. februarja ob 20.uri bo na spletnem portalu Tretji oder spletna premiera prestave Tišina med nami režiserke Nine Šorak.

image_alt
Princip je isti, vse drugo so nianse


V  predstavi spremljamo tri različne zgodbe o ljudeh, ki bi morali biti intimno povezani in ki so to morda nekoč celo bili, zdaj pa med njimi vladajo zamere, strahovi in odtujenost. Razkrivajo se družinske skrivnosti in frustracije. V vseh zgodbah so prisotna mejna psihična stanja in odkloni od nekoč veljavnih družbenih norm. Intimni odnosi so še komaj vzdržni.Posamezniki so ujeti v svoje osebne stiske, iz katerih ne vidijo izhoda, med seboj si ne znajo pomagati, drug pri drugem zaman iščejo oporo, saj vsak bije svoj boj za obstanek.

K ustvarjanju skupnega besedila so povabili tri ugledne mlade slovenske avtorice: Tjašo Mislej, Barbaro Zemljič in Izo Strehar. Tjaša Mislej (Grumova nagrajenka leta 2020) se občinstvu MGL predstavlja prvič, Barbara Zemljič in Iza Strehar pa sta za njihov repertoar pisali že v prejšnjih sezonah (Praznina spomina in Izkoristi in zavrzi me).

Preberite še:

Komentarji: