V MGL razpis za prvo nagrado Gašperja Tiča

Z nagrado želijo negovati in razvijati kvalitetno in žanrsko raznoliko glasbeno gledališče. Prvi zmagovalec bo znan 18. junija prihodnje leto.
Fotografija: Gašper Tič. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Gašper Tič. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) se danes z muzikalom Trač spominjajo pred letom dni preminulega igralca Gašperja Tiča, ki je tudi avtor predstave. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije, s čimer se bodo poklonili tudi igralčevemu delovanju na humanitarnem področju.

»Z Gašperjem Tičem je umrlo kar nekaj uprizoritev MGL, uspešnic, ki smo jih igrali že vrsto sezon pa tudi nekaj takih, ki so bile šele v vzponu. V prah so se spremenili načrti za nove uprizoritve, v katerih bi igral, jih režiral oziroma zanje pisal besedila. Slovensko gledališče je izgubilo komediografa, dramatika in libretista ki bi se v naslednjih letih zagotovo postavil ob bok najžlahtnejšim peresom,« so zapisali v MGL.

V spodbudo piscem in v skladu s programsko usmeritvijo MGL, ki vsako sezono uprizori do dva muzikala, bodo zvečer objavili javni natečaj za nagrado Gašperja Tiča za izvirni libreto, s katerim želijo še naprej negovati in razvijati kvalitetno in žanrsko raznoliko glasbeno gledališče. Rok za oddajo libreta je 18. februar 2019.

V MGL si bodo s podelitvijo nagrade pridržali pravico odkupa in krstne uprizoritve nagrajenega besedila. Višina denarne nagrade bo znana naknadno, prvega zmagovalca, ki jo bo prejel, pa bo strokovna komisija razglasila 18. junija leta 2019.

Komentarji: