Začetek gradnje krožišča v Bitnjah po velikonočnih praznikih (VIDEO)

Dela bodo potekala do septembra letos, celotna vrednost investicije pa znaša dobrih 503.000 evrov.
Fotografija: Prometni režim med gradnjo krožišča v Bitnjah. FOTO: MO Kranj
Odpri galerijo
Prometni režim med gradnjo krožišča v Bitnjah. FOTO: MO Kranj

Kranj – Mestna občina Kranj je danes izdala dovoljenje za zaporo občinske ceste na območju predvidenih gradbenih del v novem krožišču v Bitnjah in soglasje za postavitev prometne signalizacije na občinskem cestnem omrežju. Končno odločbo DRSI je tako pričakovati v prihodnjem tednu, spremembo prometnega režima v tem delu Kranja pa najverjetneje po velikonočnih praznikih.


Popolna zapora kraka proti Stražišču


Obseg načrtovanih del bo izveden fazno. V prvi fazi bo izvajalec zgradil pomožni vozni pas, po katerem bo ves promet potekal dvosmerno. V tej fazi bodo izvedli večino gradbenih del v krožišču (meteorna kanalizacija, otok), z vzpostavitvijo dvosmernega prometa po pomožnem pasu pa bo uvedena popolna zapora občinske ceste (krak križišča proti Stražišču), ki bo za osebni promet – ne pa tudi za avtobusni – veljala do 22. junija letos.V nadaljevalni fazi, med gradnjo krakov krožišča, bo promet potekal izmenično enosmerno, s semaforji in ročnim usmerjanjem.


Premer 38 metrov


Krožišče na državni cesti Kranj–Škofja Loka, v katero se priključi tudi Škofjeloška cesta iz Stražišča, bo premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih bodo zgrajeni tudi ločilni otoki. Pogodba med investitorjem (ministrstvo za infrastrukturo), soinvestitorjem (MO Kranj) in izvajalcem (Gratel) je bila podpisana marca letos, krožišče pa bo zgrajeno do septembra. Celotna vrednost investicije znaša dobrih 503.000 evrov, MO Kranj prispeva nekaj več kot 39.000 evrov za izvedbo na občinski cesti.

Preberite še:

Komentarji: