Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Ljubljana in okolica

Lokal pod Kinoteko nezanimiv

MOL niti v drugo ni dobila ponudbe za gostilno na Miklošičevi. V manjšem lokalu na Tavčarjevi 3 bo prodajalna oblačil.
Kinoteka. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Kinoteka. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Janez Petkovšek
11. 5. 2018 | 08:00
3:18
Ljubljana – Občina niti v drugem letošnjem poskusu ni našla gostinca, ki bi za 1900 evrov mesečne najemnine najel polkletni lokal na Miklošičevi 28. Ker nima možnosti za ureditev letnega vrta, bo očitno morala ceno najema do naslednjega zbiranja ponudb močno znižati. Ali pa prostoru spremeniti namembnost in ga oddati za drug namen.

Za gostinski lokal v stavbi Kinoteke, ki je na skoraj 163 kvadratnih metrih deloval do leta 2013, se je februarja sicer zanimal en potencialni najemnik, vendar ponudbe ni oddal ne za februarski razpis ne za aprilskega, ki se je iztekel v ponedeljek. Občina namreč ni znižala prvotne najemnine, prav tako so ostali nespremenjeni drugi pogoji najema. Pri izbiri najemnika bi poleg najemnine upoštevala še kakovost programa in ponudbe. Več točk bo dobil tudi tisti, ki bi bil sposoben dejavnost začeti v mesecu dni od prevzema lokala (kar bi bilo mogoče le, če bi od zadnjega najemnika odkupil opremljeno kuhinjo, ki je ta še ni odstranil).


(Pre)zahtevni pogoji


Neprivlačne so še zahteve, da mora ponudnik predložiti bančno garancijo za resnost ponudbe v višini treh izhodiščnih najemnin – 5700 evrov, da mora sam zagotoviti opremo, poskrbeti za priklop na elektriko in za čistočo ter red v okolici objekta. Poleg tega svojih vlaganj ne bi mogel uveljavljati ne pri najemnini ne po morebitni odpovedi najemne pogodbe.


Lokacija ni vse


Četudi je lokal na odlični lokaciji v središču mesta (med letoma 1995 in 2012 so tam delovale restavracije Monroe, Monroe Grill in Bon appetit), pa nima skoraj nobene dnevne svetlobe, saj je večji del v kleti, vhod ima s hodnika, nima letnega vrta, otežena je dostava, nima pa niti lastnih parkirnih prostorov. Zato nemara ne bi bilo napak razmisliti, da bi gostinca skušali privabiti z nižjo ceno in ugodnejšimi pogoji delovanja (zadnji najemnik je plačeval 1400 evrov najemnine), morda lokal spremeniti v poslovni prostor za drugo namembnost oziroma ga preurediti v pisarne, prostore za kakšno društvo ali kaj podobnega. Ali pa ga prodati.

Lokal na Tavčarjevi 3 bo preurejen v prodajalno z oblačili. FOTO: Janez Petkovšek
Lokal na Tavčarjevi 3 bo preurejen v prodajalno z oblačili. FOTO: Janez Petkovšek


Modni lokal na Tavčarjevi


Za 650 evrov mesečne najemnine, kar je 45 evrov več od izhodiščne, pa je občini uspelo dobiti novo najemnico za 72 kvadratnih metrov velik lokal (40 kvadratnih metrov je v pritličju, preostanek v kleti) na Tavčarjevi ulici 3. Po preureditvi lokala, kjer je bila prej turistična agencija Fly Travel, namerava modna oblikovalka Petra Grmek Green oziroma ljubljansko podjetje Brandi & Bandi že poleti odpreti trgovino za prodajo oblačil slovenskih blagovnih znamk in domače proizvodnje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine