»Oh, kako mirno je tukaj, kako zelo lepo!«

Ljubljansko ogledalo z Angie Stone v zaodrju finalnega dogodka serije koncertov Musicology Sessions Slovenija
Fotografija: Pevka je nastopila pred nabito polno Cvetličarno. Foto Roman Šipić
Odpri galerijo
Pevka je nastopila pred nabito polno Cvetličarno. Foto Roman Šipić

V ljubljanskem klubu Cvetličarna se je v minuli torek zvečer plesalo na polno. Oder je namreč zavzela R&B in soul diva Angie Stone, ki je v mesto prišla na povabilo Musicology Sessions Slovenija.
Nina Krajčinović
Gre za serijo koncertov, ki je ljubljansko zgodbo začela pisati lani z oktobrskim koncertom britanske acid jazz skupine Incognito ter novembrskim nastopom grammyjevega nagrajenca Roberta Glasperja. Za finale koncertne sezone so prihranili nastop ene največjih pevk svojega žanra, ki je nabito polno Cvetličarno popolnoma navdušila. Navdušenje je bilo obojestransko. Kako to vemo? Ogledalo je imelo možnost in priložnost obiskati Stonovo in njeno ekipo spremljati čisto od blizu. Iz zaodrja.
Ekipa z Angie na čelu je na ljubljansko letališče prispela v zgodnjih urah izredno soparnega torkovega jutra. Utrujeni, nenaspani, malce nejevoljni, a kljub temu prijazni in profesionalni. Takšen je bil prvi vtis, ki je bil ob koncu dolgega dne k sreči tudi zadnji.

Prihod ekipe na ljubljansko letališče v zgodnjih jutranjih urah ... Foto Nina Krajčinović
Prihod ekipe na ljubljansko letališče v zgodnjih jutranjih urah ... Foto Nina Krajčinović

 

Navdušena nad Ljubljano

Z letališča v hotel, odspati vrstico ali dve, popoldne pa na tonsko vajo, ki se kar ni končala. Stonova je namreč očitno perfekcionistka, ki ne dovoljuje napak. Približno dve uri je trajalo, preden je bila končno zadovoljna, medtem pa smo vsi prisotni lahko uživali v njenih različicah komadov, ki jih sicer pojejo Beyonce pa Lauryn Hill in Stevie Wonder. Po tonski, ki se je začela (pre)pozno, končala pa še kasneje, so bili vsi skupaj tako utrujeni, da se skoraj niso odločili za obisk središča mesta, kjer so jih v Pop's place čakali burgerji in rebrca. Moški del ekipe je sicer navdušeno krenil proti prevozu, ko so izvedeli, kaj bo na krožniku, Stonova pa je vendarle potrebovala kakšno dodatno minuto za končno odločitev. »Moram se zbrati, moram priti k sebi,« se je opravičevala organizatorju Miši Reliću, spremljevalni pevki pa sta Ogledalu razložili, da »punci, potrebujeva malo več časa, da se urediva«. Odločitev je padla, proti Stari Ljubljani je krenila skoraj celotna zasedba, utrujenost pa je vidno odpadla z njih, ko so s Kongresnega trga stopili na Ribjo brv. »Oh, kako mirno je tukaj, kako zelo lepo!« se je Stonova ozirala okrog sebe, potem pa iz torbice vzela telefon ter analogni razgled ovekovečila še digitalno.

»Oh, kako mirno je tukaj, kako zelo lepo!« se je Stonova ozirala okrog sebe, potem pa iz torbice vzela telefon ter analogni razgled ovekovečila še digitalno. Foto Nina Krajčinović
»Oh, kako mirno je tukaj, kako zelo lepo!« se je Stonova ozirala okrog sebe, potem pa iz torbice vzela telefon ter analogni razgled ovekovečila še digitalno. Foto Nina KrajčinovićIn če ji je pogled na ljubljeno Ljubljano povrnil prvi odmerek moči, so ji burgerji in rebrca, ki so jih postregli njej in ekipi, očitno dali še tisti zadnji zagon, ki je bil potreben, da je bil koncert takšen, kot je bil.

Angie in ekipa so bili navdušeni nad burgerji in rebci, ki jih pripravljajo v Pop's Place. Foto Pop's Place
Angie in ekipa so bili navdušeni nad burgerji in rebci, ki jih pripravljajo v Pop's Place. Foto Pop's Place


Bilo je namreč noro, če povzamemo občutke vseh prisotnih. Stonova se je sprehodila po svojem celotnem repertoarju, na svoj račun so prišle pesmi z vseh njenih albumov, na vsesplošno veselje prisotnih ljubiteljev hip hopa je ponudila celo komad Funk You Up, iz časov, ko je kot najstnica pela v ženskem rap triu The Sequence in iz katerega izhaja že ponarodeli ring-ding-dong, ki ga je v svetovno enciklopedijo hip hopa zakoličil Dr.Dre.Obiskovalci so dobili močno dozo dobre glasbe. Foto Nada Mihajlović
Obiskovalci so dobili močno dozo dobre glasbe. Foto Nada MihajlovićKot so Angie in ekipa uspešno zakoličili torkov večer, poln presežkov. V zaodrju so se objemali od navdušenja nad res odličnim koncertom in kar niso mogli prehvaliti publike, ki je z njimi prepevala, rapala in plesala do zadnjega.
V zgodnjih jutranjih urah deževne srede so tako hitro, kot so prišli, iz Ljubljane tudi odšli. Naprej v Amsterdam.

Komentarji: